Liefst 46% van 1298 gecontroleerde voertuigen rijdt te snel in zone Demerdal

Politiezone Demerdal maakt cijfers bekend over de controles op snelheid in de maand december. Het viel eerder al op dat de zone meer inzet op snelheid in het verkeer. Vorig weekend waren er extra verkeerscontroles waarbij telkens een reeks voertuigen uit het verkeer werden gehaald maar iedere controlepost werd gekoppeld aan een snelheidscontrole in de directe omgeving.

Uit de cijfers die nu werden vrij gegeven blijkt nog een ander opvallend punt. De snelheidscontroles gebeuren vaak in een zone 30. Nogal wat mensen blijken zich overigens niet te houden aan de snelheidslimieten. Liefst 46% van de gecontroleerde voertuigen reed te snel.

Er werden in totaal 1.298 voertuigen gecontroleerd. Er werden in december 3 rijbewijzen ingetrokken voor een te hoge snelheid.

Een overzicht:

  • Diestsebaan, Diest (zone 50): 13 van de 54 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. Er werd 1 rijbewijs ingetrokken.
  • Fabrieksstraat, Diest (zone 30): 8 van de 20 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 47 km/uur.
  • Hasseltsestraat, Diest (zone 30): 130 van de 200 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 58 km/uur.
  • Hoornblaas, Scherpenheuvel-Zichem (zone 70): 366 van de 543 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur.
  • Nieuwstraat, Scherpenheuvel-Zichem (zone 50): 69 van de 136 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.
  • Schaffensestraat, Diest (zone 30): 20 van de 110 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Er werden 2 rijbewijzen ingetrokken.
  • Turnhoutsebaan, Scherpenheuvel-Zichem (zone 50): 98 van de 235 gecontroleerde bestuurders bleven onder de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.