Kristien Nys was voorlopig de laatste stadsdichter van Diest

“Een beetje dichter”, is de titel van haar eerste en meteen ook haar laatste gedichtenbundel. Want Kristien Nys laat er geen misverstand over bestaan. Schrijven zal ze nog wel doen. Onder meer op haar blog mademoisellefresita.blogspot.com waar je haar dagelijkse beslommeringen in de keuken en met de kinderen kan volgen. Kinderen die overigens nooit slapen, zoals ze zelf beweert. Dat is ook de reden waarom ze voorlopig niet aan boek begint.

Gisteren nam ze afscheid als de voorlopig laatste stadsdichter van Diest. Het was een knus avondje in het Beverbeekhuis. Vintage zeteltjes, mooie lichtaccenten, tof volk ook. Klara-presentator Olav Grondelaers regisseerde de zaak. Voorzitter van de cultuurraad Pieter Claes gaf toe dat hij de hulp van zijn vrouw nodig had om toch wat woorden aan mekaar te rijmen en schepen van Cultuur Geert Cluckers gaf wat toelichting over de beslissing om voorlopig geen nieuwe stadsdichter aan te stellen.

Die beslissing is overigens niet definitief. De schepen vindt het logischer dat de cultuurraad invulling geeft aan het budget dat nog steeds ter beschikking is. Binnen de cultuurraad is een werkgroep ingericht om het concept te evalueren.

The Me in You omkaderde de presentatie van het boek met een erg gesmaakt miniconcert. Topklasse , die kerels. Een presentje dat de zesde stadsdichter zeker verdient.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Waarom niet elke Diestenaar een beetje ‘stadsdichter’ laten worden? Degene die zich geroepen voelen om in hun pen te kruipen zullen dat zeker doen. Ja, zelfs ik heb soms ook dichterlijke schoonheid in mijn hoofd 😉

Geef een reactie