Harmonie Onze-Lieve-Vrouw wordt zestig maar neemt afscheid van een sterkhouder

Hij was zowat de vriendelijkheid zelve. Een fundament ook voor harmonie Onze-Lieve-Vrouw. Vorige week vierde de muziekvereniging het zestigjarig bestaan. We zagen hem ticketjes controleren, drank af en aan sleuren en bloemen afgeven. Energiek en altijd met zijn gebeitelde sympathieke glimlach op het gezicht. Het werd een knap muzikaal feestje. Bert Voordeckers, Stefanie Vankerkhoven en Melissa Grouwels deden wat ze altijd doen. Kwaliteit en beleving neerzetten. En hij genoot.

Het is niet evident om af te wijken van het klassieke programma en een wandeling door de geschiedenis van de popmuziek neer te zetten met zo’n grote groep. Maar de harmonie trad boven zichzelf uit. De hoofdbrok van het jubileum zat aan het einde van de show. Winnaar van The Voice Senior John Leo legde een band met Scherpenheuvel toen hij Gebroken hart, gebroken droom van Johnny White bracht. Uiteraard waren er bloemen aan het einde. En hij mocht een ruiker afgeven aan Melissa Grouwels. Vorige donderdag zou hij verjaren. 85 zou hij worden. Het heeft niet mogen zijn. Gust Van Haelst kreeg vandaag een mooie uitvaart. Scherpenheuvel was er. Het dorp nam afscheid van een van zijn mooiste mensen. Alweer een dorpsfiguur minder. Een mens die de gemeenschap kleur gaf. Het ga je goed Gust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.