Hayabusa wint laatste indoortornooi met David Grauwels

Een verrassing is het al lang niet meer. Hayabusa, het topsportteam skydiven van Defensie, heeft vorig weekend The Wind Games gewonnen. Dat is wereldwijd een van de meest prestigieuze indoortornooien voor skydivers dat plaats vindt in de eigen trainingsbasis van Hayabusa in het Spaanse Empuriabrava.

De overwinning mag dan al geen verrassing zijn, het werd wel een heel emotioneel moment. Het was namelijk het laatste indoortornooi van David Grauwels, toch jarenlang het gezicht van de ploeg.

Focus op wereldkampioenschappen outdoor

David Grauwels blijft wel nog even deel uitmaken van het outdoorteam. De focus ligt nu volop op de wereldkampioenschappen in de open categorie die in augustus in het Siberische Tanay plaats vinden. Na die competitie gaat cameraman Luc van Britsom met pensioen. David Grauwels neemt het camerawerk van hem over. Hij wordt zowel in het indoor- als in het outdoorteam vervangen door de Italiaan Michele Silvi.

Michele Silvi effectief lid van Hayabusa

Michele Silvi was tot vorig jaar lid van het Italiaanse nationale skydiveteam. Daar werd hij opgemerkt door David Grauwels die een trainingsclinic gaf voor de ploeg. Michele Silvi wilde absoluut ooit wereldkampioen worden maar met Italië was die kans relatief klein. David Grauwels had op dat moment de beslissing al genomen om de positie van cameraman op te nemen omdat hij vader wordt en meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. Silvi zou de ideale vervanger zijn voor hem maar de vervanging was niet eenvoudig. Hij moest eerst als Italiaan militair worden in België. Daar was een speciale toestemming voor nodig van de hogere legerleiding. Daarna moest Michele ook effectief een opleiding van drie maanden volgen als soldaat. Dat is momenteel allemaal achter de rug. Vanaf september is Michele Silvi effectief de vierde man bij Hayabusa. Zowel in het outdoor als het indoorteam. Maar eerst nog even wereldkampioen worden in het Russische Tanay. Met David Grauwels. Dat wordt een feestje om naar uit te kijken.

In het filmpje zie je de laatste ronde van The Wind Games. Hayabusa won het tornooi met veel overwicht. Het begon nochtans niet optimaal want de belangrijkste concurrent Arizona Airspeed pakte de eerste ronde. Tot ronde 5 bleef het daarna spannend maar in de tweede helft van de wedstrijd liepen de Belgen stevig uit op de Amerikanen

Geef een reactie