Fiets staat volgend weekend centraal in Scherpenheuvel-Zichem

De temperaturen worden volgend weekend zomers warm. Ideale omstandigheden dus voor een ontspannen of sportieve fietstocht. Zowel zaterdag als zondag staat de fiets centraal in Scherpenheuvel-Zichem.

Zomer Semi Classic van WTC Scherpenheuvel

Op zaterdag 24 augustus organiseert WTC Scherpenheuvel de 9de editie van Zomer Semi Classic. De sportieve fietsers kunnen kiezen uit een een rit van 70, 90 of 120 kilometer. Het parcours slingert door de Hagelandse heuvels. Schoon maar ook intensief dus. De bevoorrading onderweg is welkom en de douche achteraf allicht nog meer. Temeer omdat de thermometer vlotjes naar 28° lijkt te klimmen. Recreatieve fietsers of families kunnen ook opteren voor een rustige rit van 35 kilometer.

Fietsers kunnen inschrijven vanaf 7.30 uur en tot 11 uur. Voor de recreatieve rit betaal je 2 euro als lid van VWB, anders is het 4 euro. Voor de langere afstand is dat 5 euro (lid VWB) of 7 euro als niet-lid. Bij aankomst kan je gebruik maken van een bewaakte fietsenparking. Je krijgt een gratis kopje koffie en een pannenkoek.

Na het sportieve ook het culinaire

De organisatoren maken er al jaren een gewoonte van om na het sportieve ook aan het culinaire te denken. Vanaf 16 uur kan je aanschuiven voor een meer dan stevige barbecue. We spreken uit ervaring, het is ieder jaar erg verzorgd, lekker en alleszins meer dan voldoende bij WTC Scherpenheuvel. Kaarten kosten 14 en 17 euro en dat is absoluut niet te veel voor de geleverde kwaliteit.

Het wielerfeestje vindt plaats in De Egger en dat heeft een belangrijk voordeel. Er is voldoende parking en er is ook voldoende ruimte om iedereen een comfortabele plaats te garanderen.

Beleef Scherpenheuvel in het wielerdorp aan De Keyt

Op zondag 25 augustus kan je Scherpenheuvel beleven. De eerste editie van dat initiatief werd vorig jaar een succes. Editie 2 lijkt op nog meer creativiteit te kunnen bouwen. Een van de nieuwe activiteiten is het pop-up wielerdorp in en om De Keyt in Messelbroek. Dat is een project van het Sinksencomité dat ook de Sinksenkoers organiseert.

Het comité verzamelde een mooie reeks foto’s en attributen die kunnen gelinkt worden aan fietsen in Scherpenheuvel-Zichem. Ze blikken echter ook vooruit naar de toekomst. Volgend jaar vindt onder meer de slottijdrit van de Baloise Belgium Tour plaats in Averbode.

Uiteraard kom je met de fiets naar de Keyt. Die kan je dan meteen laten markeren met een niet verwijderbare sticker. Ideaal om je rijtuig beter te beveiligen tegen diefstal.

Er zijn infostanden, je kan elektrische fietsen testen en de kinderen kunnen hun behendigheid testen op een uitdagend parcours.

De fanaten van het gebogen stuur moeten ook geen minuut van de wedstrijden missen die op zondag 25 augustus gereden worden. Je kan de tweede rit van de Vuelta en de Schaal Sels op groot scherm volgen in het wielercafé.

Geef een reactie