Foto | Kloddernat weer keldert opkomst voor Oldtimer Fly & Drive

Stralend zomerweer vorig jaar en kloddernat, koud herfstweer dit jaar. Zowat alle activiteiten in het verlengde weekend moesten afrekenen met morrende weergoden. Maar de Oldtimer Fly&Drive in Schaffen kreeg allicht de stevigste tik.

“We denken dat de toestellen die het kanaal oversteken dat niet zullen doen”, zei cöordinator Koen Bosmans vorige donderdag. Wie op dat moment wel arriveerde waren de vijf Marchetti’s van de Belgian Red Devils. Een van de eerste toestellen die vrijdag aanvlogen was de Vans RV9A van Richard Woodcroft. Speciaal vroeger gekomen om te anticiperen op de stortvloed die zou volgen. Hij zou een van de weinigen zijn die uiteindelijk naar Schaffen zou komen.

Tikker stopt op 18 vliegtuigen

De organisatoren van DAC houden op hun website nauwkeurig bij welke toestellen zich melden. Vorig jaar tikte de teller vlot over 300. Nu bleef de lijst steken op 18, de Marchetti’s inbegrepen. Geen piloot die het waagde om risico’s te nemen. Er reden net geen 800 voertuigen binnen op het terrein. Vorig jaar waren er dat 2400. Het aantal bezoekers is nog niet in kaart gebracht maar ook dat zal een pak lager zijn dan de 14.000 van vorig jaar.

Niet getreurd, in Schaffen zijn ze ondertussen begonnen aan de Fly&Drive, editie 2020. Die vindt plaats op 15 en 16 augustus.

Je kan hieronder een reeks foto’s van de editie 2019 bekijken in lage resolutie. Onder de reeks vind je een link naar de foto’s van de editie 2018.

Flashback: klik hier door naar de foto’s van de Oldtimer Fly & & Drive in 2018

Geef een reactie