Diest reageert emotioneel na overlijden van horeca-icoon Wim Buelens

Het plotse en totaal onverwachte overlijden van Wim Buelens heeft Diest stevig geschokt. Wim was een erg bekend gezicht in het sociale leven van de demerstad. Hij heeft in veel populaire tavernes in Diest gewerkt en dat deed hij altijd met veel inzet en professionalisme. Altijd en voor iedereen vriendelijk, zelfs als hij de avond tevoren was blijven plakken aan de toog van een van de Diestse kroegen.

Inne Reniers die Wim zeer goed gekend heeft, postte vorige zaterdag al een mooie tekst op Facebook als hommage aan dit monument van de horeca in de stad.

Slaapwel wimmeke, I know you hated Facebook but I dont, dus zet ik toch een vaarwel 😊 geniet van de koffiekoeken hierboven met Peke, let op zijn kindjes en geef regelmatig een knuffel aan jouw lieve Daisy , Merci maat xxx en see you 😘

Verse koffiekoeken en de krant

De vriend van Inne, Peter “Peeke” Verreck, was de beste kameraad van Wim Buelens. Peeke kreeg twee jaar geleden af te rekenen met een erg agressieve kanker. Wim kwam hem toen iedere dag bezoeken. “Het maakte niet uit of hij thuis of in het ziekenhuis was”, zegt Inne daarover. “Wim had altijd verse koffiekoeken en de krant bij. Het gaf mij een zeker gevoel. Ik wist dat Peeke zich veilig voelde als Wim in de buurt was. Na het overlijden van Peeke heeft Wim zich mee bekommerd over zijn kindjes. Hij was een soort peetvader voor hen. En nu is hij er zelf niet meer. Dat komt hard aan. Ook bij zijn levensgezel Daisy. Zij is eerder een teruggetrokken type terwijl Wim bij iedereen bekend en ook geliefd was. Het is voor haar niet makkelijk om al die emoties te kanaliseren.

Ondernemer-dichter Luc Vlayen ontroert met pakkend gedicht

Ook ondernemer-dichter Luc Vlayen kende Wim zeer goed. Zijn overlijden inspireerde hem om een erg pakkend gedicht te publiceren.

hij heeft de wapens neergelegd
op het dienblad van het leven,
vuursteen, rookstok en adem,
het is stil nu
onder de grote klokkentoren,
wat is geweest komt niet terug,
” le tout Diest ” lijkt verweesd,
vruchteloos wachtend 
op een glas vol gevatte ” one-liners “,
nooit meer zal dorst hetzelfde zijn,
nooit meer honger gestild
met pittig geurende woorden,
terrassen zijn tot stilstand gekomen,
de zomer is tot stilstand gekomen
en ik, 
ik weet niet hoe ik me
hier moet uitschrijven
om hem het einde te besparen.
NN ( LV tot voor kort ) 18.08.2019

Luc Vlayen publiceerde het gedicht op Facebook. Dat doet hij iedere dag maar deze keer was de tekst pakkend actueel. Le Tout Diest leek aangedaan. Het gedicht werd vlotjes gedeeld en tientallen mensen reageerden. Allemaal met een troostend woord voor zij die achterblijven en kort bij Wim stonden.

Passie voor schoenen

Op de website van Huis Jannes is ondertussen de rouwbrief voor Wim gepost. Die geeft op een zeer knappe manier zijn passie voor opvallende schoenen weer. De uitvaart van Wim is op zaterdag 24 augustus om 10.30 uur in de Sint-Sulpitiuskerk. Er is gelegenheid tot groeten vanaf 9.45 uur. De crematie zal plaatshebben in alle intimiteit. Je kan Wim ook komen groeten in JULIS, Vervoortstraat 11 te Diest op vrijdag 23 augustus 2019 van 18.30 tot 19.30 uur.

De hemel heeft er een fantastische kelner bij

De hemel heeft er opnieuw een fantastische kelner bij. Wim komt er zijn makker en collega Peeke weer tegen. Samen kunnen ze opnieuw verse koffiekoeken eten terwijl ze de krant lezen.

Vanuit de redactie van Hola Hageland willen we Daisy en iedereen die er is om haar te steunen veel warmte sturen. De mooie herinneringen die Wim nalaat zijn een vruchtbare bodem voor de toekomst.

One comment

Geef een reactie