Brouwer Frank Buvens trakteert en presenteert vierde bier tijdens Open Dag

Brouwerij Buvens won tijdens de World Beer Awards een gouden medaille voor hun topproduct Tripel Rost. De meer toegankelijke Tripel Blondin kreeg net als vorig jaar een bronzen medaille. Frank Buvens organiseert op zondag 23 september een Open dag en hij trakteert alle bezoekers op twee biertjes naar keuze.

Het parcours dat Frank Buvens aflegde is onwaarschijnlijk. Frank begon bier te brouwen in een achterkamertje en met ketels die eigenlijk niet bedoeld waren om bier in te brouwen. Maar Frank liet zich wel omringen door mensen met tientallen jaren ervaring op de teller.

Vorig jaar installeerde hij een professionele brouwinstallatie in het wild en gevogeltebedrijf van vader Willy Buvens. Zijn eerste twee bieren, Rost en Blondin, zijn nu al klassiekers. Frank waagde zich aan een uitstapje en zette ook Tripel Brunet in het schap. Brunet is een wat complexer bier maar een absolute meerwaarde voor de echte liefhebber.

De bieren van Frank Buvens zijn ondertussen trendy geworden in een paar hippe café’s in de regio. Het is daar dat de vraag ontstond om ook een wat lichter brouwsel te ontwikkelen. Dat is er plots. Fiston is een tof pintje van 6,5 graden en met een wat zoetere smaak op basis van bloemenhoning.

Al die brouwsels zijn zondag 23 september te proeven tijdens de Open Dag van Brouwerij Buvens. Kirry Valvekens speelt livemuziek en brouwer Frank trakteert alle bezoekers op twee gratis consumaties.

Franky Buvens over de creatie van Fiston en de Open Dag

Kirri Valvekens tijdens Het Vierde Oor in Olen

 

Geef een reactie