Levien brengt Nederlandstalige diepzinnige songs met vleugje Nick Cave op La Terraza

De hertfst heeft het nu wel definitief overgenomen maar dat hoeft niet te betekenen dat het terrasseizoen afgelopen is. Uitbater Marc Smets van Nicky’s Catwalk startte tijdens de zomer met zijn zondagse Matineeconcerten. Het succes van dat concept groeit en marc Smets trekt zijn programmatie door tot einde van het jaar.

De accomodatie van Nicky’s laat dat ook perfect toe. Op La Terraza heeft hij een soort micro-klimaat gecreëerd waar wind en regen maar weinig vat op hebben.

Op zondag 23 september om 15 uur staat Levien & La Crazy Horse op de affiche van de Matinee. Donkere kroegen en achterzalen hebben de unieke stem van Levien doen rijpen. Soms fluisterend, soms grauw en bezwerend. Altijd zichzelf, zoals zijn grote voorbeelden Tom Waits, Nick Cave en andere zwervers die weten dat alleen onderweg een nieuw verhaal wordt geschreven. Levien zingt in het Nederlands. Zoals De Groot en Nijgh elkaar vonden, zo hecht is ook de band tussen Levien en tekstschrijver Jeroen Van Haele. Hun songs zijn fris en meeslepend, soms diepzinnig en ontroerend. Met zijn bijzondere geluid en performance nodigt Levien de toeschouwer uit om even samen onderweg te zijn.

 

 

Geef een reactie