Centrum twee weken langer dicht

De werken aan het kruispunt van de August Nihoulstraat met de Prattenborgstraat in Scherpenheuvel, gaan twee weken langer duren dan aanvankelijk gemeld. In principe zou het kruispunt op 7 september weer open gesteld worden maar op de website van de stad staat nu plots 21 september als einddatum vermeld. Aanvankelijk werd ook meegedeeld dat het beton drie weken moest uitharden. Ook dat blijkt nu langer te zijn.

Garantie kan vervallen

“De werken duren langer omdat het uitgewassen beton 28 dagen moet uitharden”, zegt schepen van Openbare Werken Marleen van Meeuwen. (CD&V). “De aannemer heeft een aantal werken op voorhand moeten uitvoeren. De steentjes moesten worden uitgebroken en er zijn nieuwe stoepen gezet. Indien we het vroeger openstellen vervalt de garantie . Ook het weer was veel te droog om beton te gieten. Vandaar dat de aannemer vertraging heeft.”

Het volk mort

Het kruispunt dat heraangelegd wordt is cruciaal voor de bereikbaarheid van een aantal handelszaken in Scherpenheuvel-Zichem. De omleiding was behoorlijk omstandig. Vorige week werd op het parcours van die omleiding gestart met een tweede werf om de ondergrondse leidingen van Eandis te vervangen. Die combinatie van werven leidde op Facebook tot stevige verwijten aan het adres van de politiek.

Volgende werf al aangekondigd

Ondertussen heeft schepen Van Meeuwen ook de volgende werf al aangekondigd. Op het kruispunt van de August Nihoulstraat met de Michel Janssensstraat, tegenover gemeenschapscentrum Den Egger, liggen ook sierkasseien die compleet verzakt en losgereden zijn. Die klinkertjes worden ook vervangen door uitgewassen beton. De omleiding voor die werf zal iets minder impact hebben op de bereikbaarheid van het centrum van de stad.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Ik wil hier toch even mijn gal spuwen over deze kwestie. Op de eerste dag van de omleiding heeft mijn zus reeds een proces verbaal gekregen (voorafgegaan door een optreden van de politie in echte rodeo stijl!) en dat terwijl de borden niet eens correct geplaatst waren aan het kruispunt van de Ballaarstraat met de Frans Smeyersstraat. Een boete van 176 € te betalen binnen de twee dagen! Waarom niet gewoon een verwittiging vraag ik mij dan af?

Geef een reactie