Truckshow haalt record aantal deelnemers (met zeer veel foto’s)

De voorinschrijvingen wekten al zeer hoge verwachtingen voor de Bekkevoorste Truckshow maar de definitieve cijfers bewijzen dat het event terug aanknoopt met de grootste succesjaren in het verleden. Bijna zevenhonderd trucks bolden uiteindelijk naar de weide aan het sportpark De Heide. “Dat is vergelijkbaar met onze beste jaren, nu toch al vijftien jaar geleden”, zegt oprichter van de Truckshow Roger Goedhuys. Roger bleef door allerlei omstandigheden een paar jaar in de schaduw maar hij was samen met zijn kompaan Romain Kollman opnieuw opvallend aanwezig op het terrein.

Er kwamen ook meer dan 250 andersvaliden naar Bekkevoort. Die mensen beleven ieder jaar een subliem uurtje als ze mee kunnen karren in een van de dertig veeltonners die voor hen klaar staan. Ze krijgen allemaal een lekkere maaltijd aangeboden en nemen een tof aandenken mee naar huis.

Op zondag werd het erg duidelijk dat dit als een succeseditie zou afklokken. Op de straat die naar de evenementenweide leidt, stonden zeker honderd trucks geparkeerd die niet meer op de weide konden geraken. De meesten van hen reden daarom mee in de karavaan die op zondagmiddag door het Hageland slingert. Die was dan ook uitzonderlijk lang en spectaculair.

De lezers van Hola Hageland kunnen nog even nagenieten van het evenement. We hebben afzonderlijke fotopagina’s online over de zaterdag, de zondag, de karavaan en het lichtspektakel. Voor die pagina’s kregen we ondersteuning van Debby Willems  (karavaan) en David Vanthienen (lichtspektakel) Voor de reeks over de karavaan gaat u best even zitten want er staan bijna vierhonderd foto’s online.

Klik hier naar de algemene pagina van de truckshow. Je kan daar doorlinken naar de specifieke themapagina’s.

Wij gingen ook even praten met de stichter van de Truckshow, Roger Goedhuys.

One comment

  • het was twee top dagen wij kommen elk jaar naar de truckshow ik en mijn broer hebben mogen mee rijden zaterdag wij danken de helen ploeg voor hun in zet die tweee dagen groetje mariana

Geef een reactie