Hayabusa pakt wereldtitel bij de militairen (met filmpje)

Het hoeft nauwelijks nog te verbazen natuurlijk, maar Hayabusa, het topsportteam skydiven van Defensie, heeft het CISM-wereldkampioenschap bij de militairen in het Hongaarse Solznok gewonnen.

Tijdens een reeks sprongen van 35 seconden in vrije val moeten de vier teamleden een aantal opgelegde figuren maken. De bewegingen worden gefilmd door een cameraman die boven het team zweeft.

De start van de competitie was nochtans niet evident. In de eerste ronde was de coördinatie tussen het team en de cameraman niet ideaal. Daardoor gingen een aantal punten verloren en kwam Qatar enigszins verrassend ruim aan kop te staan. De weersomstandigheden waren ook niet ideaal waardoor er geen tien ronden konden gesprongen worden en de kans om de achterstand goed te maken dus beperkter was. Uiteindelijk lukten Dave Grauwels, Andy Grauwels, Dennis Praet, Jeroen Nollet en cameraman Luc Van Britsom er echter in om relatief snel weer de koppositie te pakken.

Het militair wereldkampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd en dit jaar waren er 46 deelnemende landen. Qatar werd uiteindelijk tweede en Zwitserland werd derde. Hayabusa focust vanaf nu volop naar het wereldkampioen alle categorieën in het Australische Brisbane. België verdedigt hier de titel die voor het eerst werd behaald in 2014 en bevestigd werd in 2016. De Amerikanen willen er dit jaar echter alles aan doen om de titel binnen te halen. Zij vermijden zelfs competities waar ook Hayabusa aan deel neemt.

 

Geef een reactie