Groen Diest kiest voor stevig vrouwelijk accent

De lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn in Diest bijna volledig bekend. DDS, sp.a, Open Diest en N-VA hebben eerder al een volledige lijst met 27 kandidaten bekend gemaakt. Op donderdag 30 augustus maakt nu ook Groen Diest zijn kandidaten bekend. Dat gebeurt tijdens “Groen trapt het af” in de schuur van het Begijnhof.

Drie vrouwen in de top 5

Federaal boegbeeld Kristof Calvo opent om 18.30 uur de avond met een paar uittreksels uit zijn nieuwe boek ‘Leve Politiek’. Daarna maakt de lokale afdeling haar kandidaten bekend. Een aantal daarvan zijn overigens al hier en daar op de sociale media verschenen. Miet Dirix is de enige vrouwelijke lijsttrekker in Diest. Miet krijgt in de top van de lijst vrouwelijk gezelschap van Anneke Houtmeyers (3de plaats) en Sofie Colemont (5de plaats). Groen zet in Diest dus duidelijk in op vrouwelijke kandidaten. Op twee staat David Celis en partijvoorzitter Bert Petitjean is lijstduwer. Hij krijgt ook de achtste plaats op de provincieraadslijst.

Dertien speerpunten, drie krachtlijnen

Groen publiceert een opmerkelijk document van 14 bladzijden met een reeks concrete voorstellen voor verbetering van de leefomgeving in Diest. Het document is bijzonder goed uitgewerkt en Groen Diest bewijst daarmee dat ze niet alleen holle slogans vooruit sturen. Ze hebben ook nagedacht over de effectieve situatie in de centrumstad en de deelgemeenten. Een paar maanden geleden organiseerde Groen Diest nog een debatavond over de mobiliteit en de situatie van voetgangers en fietsers. Groen Diest vat dat document met voorstellen ook samen in dertien speerpunten en drie effectieve krachtlijnen. Dat zijn milieu, mobiliteit en ruimtelijke ordening.

Na de voorstelling van de lijst kan het best een toffe avond worden. The Fatbirds spelen een intiem concert in De Schuur. Er is een vegan foodtruck aanwezig en aan de Groenbar kan je je dorst lessen.

 

 

 

 

Geef een reactie