AZ Diest heeft nieuwe verloskamers. Artsen passen moeder- en kindvriendelijke keizersnede toe

Het AZ Diest installeerde nieuwe verloskamers met bijzondere aandacht voor de behoeften van de ouders en hun pasgeboren kind. De kamers zijn groot en huiselijk ingericht en de artsen en hun team kunnen er in optimale omstandigheden werken. De verloskundigen passen voortaan ook de zogenaamde gentle sectio toe, dat is een moeder- en kindvriendelijke keizersnede waarbij een natuurlijke bevalling zoveel mogelijk wordt nagebootst en moeder en kind niet gescheiden worden. Tijdens de gentle sectio wordt gebruik gemaakt van een doorzichtige operatiedoek. Zo kunnen moeder en partner zien hoe hun kind geboren wordt. Een kinderarts voert een korte check uit na de geboorte en daarna kan de moeder haar baby meteen vasthouden in de HugMee, dat is een buideldoek waarin de baby op de borst van de moeder wordt gelegd tijdens de keizersnede. Dit huid-op-huid contact direct na de geboorte is essentieel voor de hechting van het kind. Het is de tijd waarin de basis wordt gelegd voor een gezonde sociaal-emotionele, verstandelijke en motorische ontwikkeling van de baby. In AZ Diest werden vorig jaar 632 kinderen geboren, waarvan 149 via een keizersnede.

Geef een reactie