Sinksenkoers wordt in 2020 slotrit Baloise Belgium Tour

Vorig jaar werd de Sinksenkoers ingeschaald op niveau 1.1 waarop profrenners van continentale teams mogen meerijden. Het team Telenet – Fidea – Lions van Sven Nys profiteert daarvan om veldrijders klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Onder meer Quinten Hermans, de broers Thijs en Toon Aerts, Corné Van Kessel en Lars van der haar zullen er in Averbode bij zijn. “Er zijn al 24 ploegen van 6 renners ingeschreven”, zegt koersdirecteur Peter Baens. “Ook Benjamin Verraest, de winnaar van vorig jaar, zal opnieuw deelnemen.”

Veiligheid primeert

De organisatoren besteden veel aandacht aan de veiligheid. Gebruikers die de navigatie van TomTom, Waze of Google gebruiken, worden via een omleiding gestuurd. Die omleidingen staan ook duidelijk aangegeven langs de wegen en op de site van de wedstrijd kun je zelf interactief een alternatieve route uitstippelen.

Commentator Carl Berteele van Sporza opent het Sinksenweekend op vrijdag met de quiz die hij persoonlijk in elkaar steekt. Zaterdag vindt de Sinksenrun plaats, een leuke nieuwigheid. De jogging trekt over privédomein De Vijvers, enkel toegankelijk bij evenementen van Golazo. Na de wedstrijd heeft de flandrienkoers plaats, met BV’s en een resem oud-renners.  VTM-presentatrice Catherine Moerkerke, VRT-commentator Bart Schols en de Ludo Dierckssens hebben hun deelname bevestigd.

 

Geef een reactie