Bram Rentiers ontwerpt rouwkaartjes met een persoonlijke boodschap

Burgemeester van Diest Christophe De Graef deelt een speciaal verhaal op zijn Facebookpagina dat eerder ook in de kranten van DPG verscheen.

Bram Rentiers, een kapper uit Molenstede, verloor vorig jaar zijn moeder aan kanker. Tijdens het rouwproces begon hij met tekstjes te schrijven om het verdriet te kunnen verwerken. Bram verwijst naar de kaartjes die mensen vaak meebrengen als ze naar een begrafenis gaan. Die dragen bijna steeds standaardteksten waar je maar weinig aan hebt. Dat bracht Bram op het idee om rouwkaartjes te maken met een boodschap waar je wel iets aan hebt. Naast tekstjes kwamen er ook beertjes op de kaarten. Die verwijzen naar de beertjes die Bram Rentiers van zijn moeder kreeg bij zijn huwelijk.

De kaartjes zijn ondertussen verkrijgbaar in een paar winkels in Diest maar Bram neemt ze ook vaak mee als hij op stap gaat. Op 16 juni zat hij samen met zijn man op de trein van Brussel naar Diest. Een dame in zijn buurt voerde een telefoongesprek met iemand over het plotse overlijden van haar zus. Blijkbaar was ze daar sterk door aangegrepen. Bram twijfelde even maar uiteindelijk gaf hij haar toch een kaartje. Dat zorgde voor een emotioneel moment maar de twee hadden niet veel tijd om gegevens uit te wisselen omdat de trein in het station binnen reed.

De dame in kwestie, Christel uit Lummen, moet veel troost uit het mooie gebaar gehaald hebben want ze ging wat later via sociale media op zoek naar Bram. Via een paar tussenstations vonden de twee mekaar en ze hebben mekaar ondertussen ook opnieuw ontmoet.

Bram pleit ervoor dat mensen veel meer zouden praten over hun gevoelens als ze een dierbare verliezen. Hij verwijst op zijn Facebookpagina ook naar het programma Boris op GoPlay waarin striptekenaar Jeroom een reis door Canada maakt met de asse van zijn overleden in een urne. Hij doet dat samen met Bockie de Rapper en Jonas Geirnaert wat vaak tot hilarische maar ook zeer emotionele momenten leidt.

Bram Rentiers koppelde ook een sociaal doel aan de verkoop van de kaartjes. Per verkochte kaart gaat er euro naar de vzw Wens Ambulance. Die vereniging zorgde ervoor dat de moeder van Bram in haar laatste levensdagen nog een bezoek kon brengen aan Pairi Daiza.

One comment

  • Wat een fijn initiatief en zo een goed idee ! Ik heb mijn man 3 jaar geleden verloren aan kanker en wij zijn een maand voor zijn sterven nog met de Wensambulance naar de zee geweest ..dat was een onbeschrijflijk moment nog voor ons ..

Geef een reactie