Natuurbuur | een kant-en-klare catalogus vol groene oplossingen

Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem start met het concept Natuurbuur. Met dat initiatief kunnen steden en gemeenten een kant-en-klare interactieve online catalogus met groene oplossingen aanbieden waarin ook lokale initiatieven en subsidies staan opgenomen. 

Nieuw onderzoek van Universiteit Antwerpen in samenwerking met De Standaard bevestigt dat elk extra stukje groen rondom je woning helpt om de klimaatopwarming en overstromingsproblemen tegen te gaan. Scherpenheuvel-Zichem wil met een praktisch online handboek vol groene oplossingen haar inwoners aanzetten tot het nemen van eenvoudige initiatieven die een verschil maken. Je gras laten groeien, een haag planten, een paar bomen en struiken zetten én je schutting of muur laten begroeien, kan het bodemklimaat in je tuin tot ruim 5 graden koeler maken. Wat plantjes op je dak installeren of een regenwatervijver in je tuin, vermindert de druk op de riolen tijdens hevige regenbuien. Allemaal groene oplossingen met veel voordelen voor het klimaat.  Schepen van duurzaamheid Kris Peetermans beklemtoont dat de gids een houvast biedt voor mensen die zelf aan de slag willen gaan. In de catalogus Natuurbuur legt men stap-voor-stap uit wat je moet doen om je eigen groene projectje tot een goed einde te brengen. Boodschappenlijst inbegrepen.

Ook andere groene initiatieven zoals deelwagens en warmtepompen zijn in de online catalogus opgenomen. Kijk geregeld in de catalogus. Ze wordt steeds aangevuld met nieuwe groene initiatieven voor rondom je woning.

Alle informatie staat bij elkaar op één plek: www.scherpenheuvel-zichem.be/natuurbuur

Geef een reactie