Laatste fase van werken op Herseltsesteenweg in Aarschot afgerond

Het Agentschap Wegen en Verkeer en Aquafin startten in september vorig jaar op de Herseltsesteenweg in Aarschot met de aanleg van nieuwe fietspaden, een moderne riolering en een veilig kruispunt met de Oude Mechelsebaan. Na tien maanden zitten de werken er helemaal op.

Op dit stuk van de Herseltsesteenweg lagen voor de werken nog smalle en onveilige fietspaden. Het wegdek bestond uit versleten betonnen platen en ook de riolering was aftands. Wegen en Verkeer gaf het hele stuk een grondige opknapbeurt. Nu liggen er brede fietspaden met een veiligheidsrand of groene zone tussen fietsers en auto’s. De riolering en het wegdek zijn helemaal vernieuwd. Het drukke kruispunt met de Oude Mechelsebaan werd veiliger ingericht. Met een middeneiland en afslagstroken is de verkeerssituatie daar nu overzichtelijker. De aannemer vernieuwde ook alle bushaltes. Elke bushalte kreeg een verhoogd perron zodat ook mensen met een rolstoel of kinderwagen vlot de bus kunnen nemen.

Vlaanderen investeerde 2,7 miljoen euro, inclusief BTW in deze heraanleg.

Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten benadrukt dat de herinrichting van de Herseltsesteenweg al enkele jaren een gespreksonderwerp is in de stad. Het was niet altijd evident, zeker niet voor de bewoners en handelaars in de werfzone. Maar de herinrichting was noodzakelijk. Het wegdek en de riolering waren echt aan vernieuwing toe en het kon ook veel veiliger.

Laatste van drie fases

Wegen en Verkeer is sinds 2016 stapsgewijs bezig met de herinrichting van de Herseltsesteenweg in Aarschot. Tussen 2016 en 2018 werd het stuk tussen het Damiaaninstituut en de Kerkstraat in twee fases in het nieuw gestoken. Het ontbrekende gedeelte, de 800 meter tussen de Kerkstraat en de provinciegrens met Antwerpen, was als derde en laatste fase aan de beurt. 

Geef een reactie