Diestse jeugd bepaalt invulling en naam van leegstaande loods in Nijverheidslaan

Het stadsbestuur van Diest kondigde eerder al aan dat ze de leegstaande loods naast het huidige Café Hell gaan huren. Die loods moet dé pleisterplaats worden voor creatieve en muzikale jongeren. Ze kunnen er zichzelf ontplooien en experimenteren met jongerencultuur. Momenteel zijn er faciliteiten voor indoor skating, een repetitiebox, en een evenementenhal in een loods op de site citadel. Die wordt echter afgebroken.

In de loods aan de Nijverheidslaan is 800 m² oppervlakte beschikbaar. Er komt alleszins een ruimte voor skaters en voor muzikanten. Gemiddeld 30 skaters per openingsdag en een voltijdse bezetting van de repetitieloods tijdens de avonduren geldt als een sterke vraag vanuit de gemeenschap om deze functies zeker te behouden.

Onder de noemer ‘CLAIM YOUR SPACE’ vraagt de jeugddienst van Diest jongeren uit de stad naar ideeën en meningen over de verdere invulling van de leegstaande loods in de Nijverheidslaan. Dat gebeurt eerst via een digitale bevraging. In september volgt een live brainstormmoment.

Ook ideeën voor een naam zijn heel welkom.

De digitale bevraging loopt tot en met 14 augustus. Jongeren kunnen er ook hun mailadres achterlaten om verder op de hoogte gehouden te worden. Ze ontvangen dan ook een uitnodiging voor het brainstormmoment in september.

Je kan de bevraging invullen op www.diest.be/claim-your-space.

Om nog meer activiteiten en ondersteuning te bieden, wil de jeugddienst een aanvullende projectsubsidie voor bovenlokale cultuurprojecten aanvragen en een coach aannemen om deze site samen met creatieve jongeren uit te bouwen.

Geef een reactie