Burgemeester Peter Reekmans zet zeecontainers in om illegale rave te voorkomen

De federale politie stuurde een waarschuwing uit naar het gemeentebestuur en de lokale politie van Glabbeek dat er plannen zijn om volgend weekend tussen Tienen en Diest een illegale rave te organiseren op een oud militair domein. De herinneringen over wat er enkele weken geleden gebeurde in de omgeving van Sint-Truiden zorgen nog steeds voor zure oprispingen. Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans nam die waarschuwing dan ook meteen zeer ernstig. Glabbeek werd in 2013 al eens geconfronteerd met een illegale rave op het militaire domein in Attenrode-Wever. Burgemeester Reekmans greep toen snel in en liet de rave stil leggen en het domein ontruimen. Zo ver wil Peter Reekmans het nu niet laten komen.

Het militaire domein van Attenrode-Wever is verkocht aan een Luxemburgs bedrijf maar het staat wel volledig leeg en kan dus opnieuw een mogelijk target zijn voor de ravecommunity. Burgemeester Reekmans riep daarom zijn gemeentelijke veiligheidscel samen en die grepen drastisch in. Alle ingangen van het domein werden gebarricadeerd met zware zeecontainers. Er kan geen enkele wagen passeren waardoor de rave onmogelijk op het domein kan plaats vinden. Peter Reekmans maakt dat nieuws ook via zoveel mogelijk kanalen bekend. Hij hoopt daarmee de ravecommunity duidelijk te maken dat het geen zin heeft om naar Glabbeek af te zakken, mocht dat al het plan zijn.

Toch nemen ze in Glabbeek geen enkel risico. De lokale en federale politie zijn standby en er worden drones ingezet om de zaak te monitoren.

Ook in Sint-Truiden neemt het stadsbestuur maatregelen om een herhaling van de rave die daar onlangs plaats vond te voorkomen.

Geef een reactie