Duo volgt Paul Janssens op als hoofd politiewijkpost Scherpenheuvel

Hoofdinspecteur en hoofd van de wijkpost Scherpenheuvel-Zichem Paul Janssens hing vorige vrijdag na meer dan dertig jaar dienst zijn kepie aan de haak. Hij stond gedurende meer dan 22 jaar mee aan de leiding van wijk Scherpenheuvel-Zichem, eerst als adjunct-postoverste en sinds 2015 als wijkcoördinator.

Bij zijn afscheid legde hij uit dat een functie in de wijk het ideale plaatje was voor hem. Het is een functie waarin je veel contacten kunt leggen en waar je heel veel voor de mensen kan betekenen. Je kunt volgens Paul Janssens echt een wezenlijk verschil maken bij problemen in de wijk. Dat was een stokpaardje voor de hoofdinspecteur op rust. Een burger die aan het loket komt, moet geholpen worden. Niets doen is geen optie.

Samen met Paul Janssens start ook adjunct-wijkcoördinator hoofdinspecteur Kathleen Liefsoens met een nieuwe uitdaging. Zij zal binnen de politiezone Demerdal de nieuwe Jeugd- en sociale dienst uitbouwen, maar blijft voorlopig nog in Scherpenheuvel om haar knowhow te delen met de opvolgers.

Vanaf 1 juli is de leiding van de wijkpost Scherpenheuvel-Zichem in handen van hoofdinspecteurs Stan Roosen en Glenn Pitschon. Zij hebben beiden de functie van diensthoofd wijk, en zullen het wijkteam gezamenlijk aansturen.

One comment

  • Brubaker alias

    Met de aanwijzing van Stan ROOSEN als wijkcoördinator in Scherpenheuvel-Zichem ben ik echt blij. “ Tijdens mijn politie carrière heb ik hem ervaren als een gedreven collega, die zich inzet voor een politie die tot in de haarvaten van de samenleving aanwezig is. Stan kent het politiek bestuurlijke speelveld zeer goed, is sociaal en is gericht op samenwerking, binnen en buiten de politie. Kortom, een waardevolle aanwijzing.”

Geef een reactie