Fietssnelweg F24 van Leuven naar Tienen is klaar tot in Boutersem

De fietssnelweg F24 moet Leuven met Tienen verbinden. De eerste helft van Leuven tot Boutersem is klaar. Op 5 juli werden de eerste fietsers er onthaald . Vanaf Boutersem kan je voorlopig via een alternatieve route tot in Tienen fietsen.
​De werken op de F24 startten vorig jaar in april. Er werd gewerkt aan het stuk tussen de Hoegaardsestraat in Leuven tot aan de Rijsmortelstraat in Bierbeek en van de Sint-Ermelindisstraat in Bierbeek tot aan de Boststraat in Boutersem. Hier ligt nu een hoogwaardige fietssnelweg van 4 meter breed in asfalt. Over de Bierbeekstraat in Bierbeek werd een fietsbrug gebouwd, waarmee de fietsers een kruispunt met gemotoriseerd verkeer vermijden. Daardoor kan je nu vlot en veilig fietsen tussen Leuven en Boutersem. Ook vanuit Bierbeek, Korbeek-Lo, Lovenjoel en zelfs Opvelp kan je nu fietsend veel vlotter in Leuven geraken.

Mensen die in de omgeving van Bierbeek en Boutersem wonen en in Leuven werken kunnen nu de drukke Tiensesteenweg vermijden. Er is ook verlichting geïnstalleerd langs de F24. Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit legt uit dat in het najaar nog bewegwijzering met het F-logo voor fietssnelwegen volgt.

Leuven goed ontsloten voor de fiets

Leuven wordt met de F24 een nog beter bereikbaar knooppunt voor fietsers. Het is de vierde fietssnelweg die op de stad aansluit, een vijfde snelweg tussen Leuven en Aarschot is in de maak. De Leuvense schepen Dirk Vansina benadrukt dat deze grote fietsverbindingen naadloos moeten aansluiten op het autoluwe fietsnetwerk van de stad. Zo krijgt de fietsmobiliteit in en rond Leuven pas echt een boost. Fietsstraten zoals de recent afgewerkte Hoegaardsestraat, de Tivolitunnel onder de Tiensesteenweg en de Martelarenlaan zorgen voor een vlottere verbinding met het station van Leuven.

Ook in Boutersem willen ze verder inzetten op aansluitingen van recreatieve en functionele fietsverbindingen met de nieuwe fietssnelweg.

De aanleg van de fietssnelweg F24 werd voor de helft gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en voor de helft door de Vlaamse overheid via het fietsfonds. ​​De aanleg van de fietssnelweg werd gerealiseerd door de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de stad Leuven en de gemeenten Bierbeek en Boutersem.

Geef een reactie