Burn festival brengt populaire vormen van straatcultuur samen

De urban scene, zeg maar straatcultuur, dat is onder meer een osmose van breakdance, hip hop, rap, slam poetry, zang en beatmaking. Volgende zaterdag, 15 juli, kan je in Leuven een knap staaltje van dat boeiende fenomeen gaan ervaren.

Het Burn Festival gaat dan door op het binnenplein van de Romaanse Poort. Het plein aan Jeugdcentrum Vleugel F wordt door de jongeren van Burn Leuven, de urban jongerenwerking van de stad Leuven, omgebouwd tot een zinderend festivalterrein dat danst op het ritme van hiphopmuziek.

Burn Festival is een community evenement waar verschillende stromingen en achtergronden samenkomen. Je kan er jong en lokaal hiphop talent ontdekken, maar ook ander nationaal en internationaal talent aan het werk zien. Van zang tot rap gaande via street art, breaking ​ en afro… Alle stromingen van de hiphopcultuur zijn erbij.

Een paar namen droppen dan maar. CHO, Noelle3 en Ella John vertegenwoordigen de Nederhop. De Leuvense topper Chinoir toont dat de toekomst van Leuvense rap verzekerd is. Ook Leuvense jongerenwerkingen zoals Sojo en Fabota plannen artistieke interventies op het festival.

Dit jaar wordt ook het Wagehuys ingepalmd door jonge kunstenaars met een interactieve workshop beeldende kunst.

Burn Festival vindt plaats op zaterdag 15 juli vanaf 14 uur op het binnenplein van de Romaanse Poort (Brusselsestraat 61- 63, Leuven).
​Het festival is volledig gratis.

Alle info op onze pagina Beleef het Hageland

@burnleuven

Y’all ready for BURn festival 2023? 🔥🎉 📍Binnenplein Vleugel F, Brusselsestraat 61A Leuven 🕑 14u 🎫 GRATIS #festivalbelgium #leuven #burnfestival #voorjou #hiphop

♬ Wauw – CHO & Noell3

Geef een reactie