Burgemeester Christophe De Graef tijdelijk vervangen door 1ste schepen Geert Cluckers

Burgemeester van Diest Christophe De Graef moet een medische ingreep onder gaan en hij is daardoor tot en met 20 juli niet beschikbaar. Eerste schepen Geert Cluckers wordt in die periode waarnemend burgemeester. Geert Cluckers treedt op die manier opnieuw in de voetsporen van zijn grootvader Gilbert Cluckers. Al was die gedurende twee legislaturen effectief burgemeester van Diest van 1964 tot 1976.

He is overigens de tweede keer dat Geert Cluckers de sjerp tijdelijk over neemt. In november 2020 was hij ook al even waarnemend burgemeester toen Christophe De Graef een besmetting met covid-19 opliep. Lang duurde dat echter niet want de waarnemend burgemeester kreeg zelf ook te maken met het virus. Het was toen derde schepen Bart Stals die een weekje het dagelijks beleid in de stad moest overnemen in Diest.

Geef een reactie