Tweede editie KSD Urban Run met nieuwe locaties en lus door citadel

Scholengroep KSD pakte vorig jaar uit met de eerste editie van een Urban Run door Diest. Dat was meteen een bijzonder geslaagd initiatief. De ganse avond passeerden deelnemers door onder meer de gangen van het stadshuis, Sint-Sulpitius, de Lakenhalle, de eigen schoolgebouwen van KSD, het begijnhof en het Warandestadion.
Dat kon op eigen tempo, lopend of wandelend, maar we zagen toen ook tempobeulen die het originele parcours meerdere keren aflegden.

Voldoende reden om het dit jaar nog eens over te doen. Op vrijdag 12 mei staat de tweede editie van KSD Urban Run op de agenda. Je moet deze keer kiezen uit drie afstanden en die hebben ook telkens een andere invulling.

Het avontuurlijke parcours is 3,5 kilometer lang en loopt over het terrein van de citadel. Daar komt dus wel wat klimwerk bij kijken maar het team van Circusanimatie Twist zorgt voor verademing met een toffe act.

Wie na het avontuur op de citadel nog energie over heeft voor een meer culturele verkenning van het stadscentrum, kan opteren voor een rondje van 6,5 kilometer of eentje van ongeveer 10 kilometer.

Afhankelijk van de gekozen afstand kom je dan onder andere door de Lakenhalle waar Popkoor Vocalicious op dat moment een repetitie. houdt. Meezingen is niet verboden. Je loopt verder door de werkhuizen van KSD, de Ezeldijk, de toeristische dienst van de Stad Diest, de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof en het Warandestadion.

Je bent op vrijdag 12 mei welkom op de site van KSD aan de Demerstraat | Visserstraat. Vertrekken doe je vanaf 19.00 uur en tot 20.00 uur.

Inschrijven kan je doen via deze link: https://www.urbanrundiest.be/pages/inschrijven.php

Onze foto’s van de editie 2022 bekijk je onderaan

Geef een reactie