TikTok-fenomeen Berre op de affiche van Lolands

Berre! Vlaamser kan een artiestennaam niet klinken. Voluit heet hij Berre Vandenbussche en zijn carrière loopt als een hogesnelheidstrein. In april speelde hij zijn eerste echte eigen concerttournee. Drie optredens aan mekaar geregen op een paar dagen tijd. De AB in Brussel, Café Café in Hasselt en Kavka in Antwerpen moesten in geen tijd de ticketverkoop in sold out zetten. Berre is hot in Vlaanderen en de jonge man, Berre is 22, beleeft dat met een aandoenlijke verwondering.

De zomer van 2023 zal de zomer van Berre worden. Vorig jaar mocht hij al even proeven van het echte festivalwerk. Hij stond op het podium van Suikerrock en beleefde een memorabel momentje in de clubtent van Crammerrock. Aan het einde van zijn optreden in Stekene stopte Guy Garvey, de zanger van Elbow, hem een gouden plak in de handen voor Say my name. Bij de programmatoren van Lolands stond hij helemaal bovenaan het lijstje voor de editie 2023. Dat kan meteen afgevinkt worden. Berre staat op het podium van het warmste festival van Vlaanderen op zaterdag 16 september om 18.30 uur.

De blitzcarrière van Berre werd gevoed door de combinatie van de pandemie en de video app TikTok. Tijdens de lockdowns begon hij videofilmpjes te posten waarin hij eigen muziek bracht vanuit de garage van zijn ouders. Die bleken immens populair en Berre was in geen tijd een TikTokfenomeen. Zijn onwaarschijnlijk talent en zijn opvallend gedragen stem doen de rest. Say my name, Better Off Alone en Thrill Of It All zitten nu al in het collectieve muziekgeheugen. Zijn optreden op Lolands zal allicht ook voor onvergetelijke meezingmomentjes zorgen.

Je kan verder lezen na de videoclip

Radio Hallo live op de wei

Het gaat overigens bijzonder snel met het opvullen van de affiche. Eerder deze week kondigden ze bij Lolands een specialeke aan. Mark Vertongen, zeg maar Markske van de Kampioenen, komt zaterdagnamiddag een live DJ-set spelen op de wei van Lolands. Radio Hallo for real dus.

Even recapituleren dan maar

Op vrijdag wordt Lolands zware gitarenavond. Met Therapy? staat er voor de eerste keer een internationale act op de wei in Scherpenheuvel. Dat is meteen ook een stevig gereputeerde naam. Therapy? scoorde wereldhits met onder meer Diane, Die Laughing en Screamager. De Noord-Ierse topgroep verkocht ondertussen meer dan 2 miljoen platen. Voor het geld moeten ze het al lang niet meer doen. Voor de passie des te meer!

Channel Zero speelde de wei van Lolands al eens eerder helemaal choco. Dat gebeurde toen vlak nadat het Belgische metalinstituut bij uitstek hun comeback had gemaakt. Ondertussen is de routine opnieuw helemaal aangescherpt. Allicht leidt Franky Desmet-Van Damme zijn publiek opnieuw naar een snoeihard delirium.

Op zaterdag opent Markske “het kieken” Vertongen de setlist met Radio Hallo. Helemaal aan het einde van de avond hadden we al het kolder en DJ-collectief Boitlyfe met Omdat het kan Soundsystem & Average Rob en de covertoppers Les Truttes.
Boitlyfe, dat zijn vette schijven en veel ambiance op het podium … en ernaast! De ideale opstap naar een zotte fuifnacht.
Les Truttes, die kennen ze ondertussen op de wei van Lolands. Ze stonden al drie keer op het podium bij Magda en André maar het publiek koos hen opnieuw als de band die ze terug willen zien. Het organisatieteam weet dat ze alles aan dat publiek te danken hebben. Na 11 jaar en 10 edities staat de teller van het ALS Laevers fonds op 500.342 euro!

Tickets bestellen voor Lolands kan via deze link: https://www.lolands.be/#tickets

Geef een reactie