Topteams selecteren topspurters voor Baloise Belgium Tour

Op dinsdag 13 juni krijgt Scherpenheuvel de ploegvoorstelling van de Baloise Belgium Tour. Die voorstelling gebeurt op een podium voor de basiliek. Nadat de laatste renner richting hotel gaat, zijn er nog optredens van Vloms, 3 of us en Margriet Hermans. De lokale ondernemers organiseren een late night shopping.

De dag nadien, op woensdag 14 juni, is Scherpenheuvel de start- en aankomstplaats van de eerste rit van de vroegere ronde van België. Het parcours in nog niet publiek beschikbaar maar het wordt alleszins een combinatie van een grotere en een kleinere lus door het Hageland. De openingsrit is 163 kilometer lang en die zal meteen lastig zijn met veel bochtenwerk en de pittige Hagelandse kuitenbijters.

De Baloise Belgium Tour is een wedstrijd op het allerhoogste niveau en dat garandeert een lange reeks toprenners aan de start. De volledige startlijst is nog niet bekend maar organisator Golazo geeft toch al een paar opvallende namen vrij. Onder meer Alpecin-Fenix, Soudal-Quickstep en Lotto-Dstny schuiven telkens hun topspurter naar voren.

Alpecin-Fenix stuurt Jasper Philipsen als kopman naar de Baloise. Die krijgt met Jonas Rickaert een lead-out mee die de weg kent in onze regio. Rickaert won in 2020 Dwars door het Hageland. Verder op het lijstje bij Alpecin-Fenix: Ramon Sinkeldam en Dries De Bondt.

Jasper Philipsen evolueerde dit jaar naar een renner die de zware klassiekers kan winnen maar hij blijft natuurlijk ook een rasspurter. In dat spurtwerk krijgt hij dus een paar lastige tegenstanders. Lotto-Dstny selecteert namelijk Caleb Ewan voor de Baloise en bij Soudal-Quickstep staat Europees kampioen Fabio Jacobsen op het lijstje. Die krijgt onder anderen Yves Lampaert aan zijn zijde. Lampaert won vorig jaar de tijdrit in Averbode in de Baloise Belgium Tour.

Geef een reactie