Beleef het Hageland en de Merode

Er is de volgende dagen weer heel wat te beleven in het Hageland en de Merode. We hebben een vrij uitgebreide selectie voor jullie neer geschreven.

Je kan al die activiteiten ook zelf aanklikken op deze pagina: https://holahageland.net/evenementen
Op die pagina kan je overigens ook zelf activiteiten posten en een locatie of een organisator aanmaken. Het systeem geeft aan welke velden verplicht zijn!

Vanaf volgende week sturen we iedere vrijdagochtend een nieuwsbrief uit over alles wat er in het Hageland te beleven valt. Je krijgt een uitgebreide agenda, interviews met organisatoren en toffe catering- en verblijfspakketten, kortingen,…

Wil je die nieuwsbrief ook wekelijks ontvangen? Meld je dan hieronder aan.

Beloofd! Je ontvangt ontvangt geen spam en we geven je adres ook niet door aan andere partners!

Guy Swinnen in Diest en Bekkevoort

Guy Swinnen in eigen gouw! Het gebeurt de volgende week zelfs twee keer!
De stamvader van rockend Hageland staat met de Guy Swinnen Band op zaterdag 6 mei op het paradeplein van de citadel. KSA Diest organiseert daar een Openluchtcafé met verder ook Peepshow Di Musica Funky en het allround DJ duo Wonbeat & Purpose.
In de namiddag moet je geen inkom betalen om een pint te gaan pakken. Er is keuze uit meer dan vijftig soorten bier. Vanaf 19 uur betaal je 4 euro inkom, wat gezien de kwaliteit van de artiesten die optreden, belachelijk weinig is.

Je vindt alle informatie hier: https://holahageland.net/evenement/openluchtcafe-ksa-diest/

Volgend weekend, op zaterdag 13 mei, kan je Guy Swinnen in duo gaan beluisteren in de Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek. Straffe Streek organiseert dan Muziek op de Boerderij. Ook Lenny en de Wespen treden daar op.
Je kan kiezen voor het muzikaal gedeelte (10 euro inkom) maar er is ook een formule met een gastronomisch driegangenmenu (85 euro).

Alle info: https://holahageland.net/evenement/muziek-op-de-boerderij/

Leuven heeft er een mooi stukje erfgoed bij

In Leuven staat op zaterdag 6 mei de opening van een heel bijzondere site op de agenda. Het Handbooghof is een eigentijds stukje groen langs de Dijle, tussen de Brusselsestraat en de Brouwersstraat. Twee jaar lang is daar gewerkt aan de restauratie van een stuk van de eerste stadsomwalling uit de 12de eeuw. Na het officiële gedeelte zijn er rondleidingen, een optreden van een volksdansgroep en een demonstratie handboogschieten.

Alle info: https://holahageland.net/evenement/inhuldiging-handbooghof/

Fanfare of harmonie?

Wat het verschil is tussen een fanfare en een harmonie kan je zaterdagavond zelf ervaren in ‘t Molenhuis in Molenstede. De Koninklijke Fanfare Sint-Amandusvrienden Molenstede, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia “De Heren van Zichem” en haar jeugdconcertband “De Heren van Zichem spelen daar een Lenteconcert.

Alle info: https://holahageland.net/evenement/lenteconcert/

Lopen of wandelen: Run for Nature en de Grote Trek

Liefhebbers van een frisse ochtendloop kunnen op zondag 7 mei naar Dassenaarde. Natuurpunt Diest organiseert daar de Run for Nature. Een schoner kader om te lopen ga je maar moeilijk vinden en de opbrengst van al die sportieve inspanningen wordt gebruikt om het natuurgebied verder te laten openbloeien.

Alle info; https://holahageland.net/evenement/lenteconcert/

Vorig weekend startte het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel. Onder meer door initiatieven zoals “Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel” heeft de bedevaart een soort eigentijdse make-over gekregen. Maar decennialange tradities blijven natuurlijk het fundament. De Grote Trek is zo’n traditie. De moeder van alle bedevaarten arriveert op zondag omstreeks 16 uur aan de basiliek met begeleiding van de Red Hackle Piper Band. Er is een dankviering in het openluchtkapelletje.

Alle info: https://holahageland.net/evenement/grote-trek-2023/

Feest op de Stadsakker en zeepkisten in Aarschot

De Stadsakker is een zelfoogst boerderij in Tienen. Het is ook een plek voor uitwisseling rond duurzaam leven en eten. Zondagmiddag start de seizoenswerking er weer op met muziek, lekker eten en workshops voor jong en iets ouder.
Er zijn doorlopend activiteiten met een rommelmarkt / giraff (verbeeld je buurt) / kinderanimatie / standjes / infostand StadsAkker en (nieuw!) StadsRakkers / pizza uit de houtoven (13u30 – 16u30) / Soepcafé / Akkerbar met frisse & warme drank.

Alle info: https://holahageland.net/evenement/opening-seizoen-stadsakker/

Spektakel in Aarschot. Jeugdcentrum De Klinker pakt uit met een Zeepkistenrace. De bolides storten zich vanaf de Orleanstoren naar beneden tot op de Grote Markt. Hopelijk moeten ze na al dat uitpakken niet te veel inpakken…in gips en gaasverband. Geheel zonder risico lijkt ons die steile afdaling namelijk niet maar spektakel zal er zeker zijn.

Alle info: https://holahageland.net/evenement/zeepkistenrace/

Diest: Kinnekesmet, ontmoetingswandeling en kunst in de tuin

Diest kent een grote verscheidenheid aan levensbeschouwingen en religies: katholieken, vrijzinnigen, moslims, protestanten, adventisten …Zondagnamiddag zetten de Turkse moskee, het Marokkaanse gebedshuis, de katholieke kerk, de evangelische kerk en de vrijzinnige humanisten de deuren open. Een stadswandeling voert je langs alle ontmoetingsplekken. Op eigen tempo en zonder gids.

Alle info: https://holahageland.net/evenement/ontmoetingswandeling/

Als je dan toch in Diest rond struint kan je net zo goed even op de Markt passeren. Daar is de Kinnekesmet aan de gang. Baby’s en kinderen kan je er niet kopen maar wel alle toffe spulletjes.
In deelgemeente Molenstede kan je de kunsttuin van Rudi Art bezoeken. Op zondag 7 mei tussen 14-17u zorgt DiestCurieus voor frisse drankjes aan democratische prijzen en creatieve workshops voor de kleine kunstenaars.

Alle info over de Kinnekesmet: https://holahageland.net/evenement/kinnekesmet/
Alle info over de kunsttuin: https://holahageland.net/evenement/kunstkijken/

Einde van het seizoen in de CC’s

De programmatie van de CC’s loopt op zijn einde. In CC Diest zijn er zondagmiddag nog enkele tickets beschikbaar voor het theaterspektakel Roodhapje. Dat is een voorstelling voor kinderen gebaseerd op het sprookje Roodkapje maar er staat bangelijk veel talent op het podium.

Alle info over Roodhapje: https://holahageland.net/evenement/roodhapje/

In het GC Den Egger zijn er zondag twee dansvoorstellingen van Thor Zichem.
Alle info over You can’t stop the beat: https://holahageland.net/evenement/thor-zichem-you-cant-stop-the-beat/

Geef een reactie