Speelzone De Keyt in Messelbroek zwaar beschadigd door bandensporen

Het grasveld achter het gemeenschapscentrum De Keyt in Messelbroek is tijdens het weekend zwaar beschadigd door de bestuurder van een voertuig die de speelzone blijkbaar beschouwde als een ideaal off-road parcours. Jos Mattheus stelde vorige maandag de schade vast. Het is voorlopig niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor deze wandaad maar de politie van zone Demerdal doet vandaag een aantal vaststellingen.

Het is niet de eerste keer dat De Keyt bezoek krijgt van vandalen. In juli 2020 werden 25 rubberen vloertegels gestolen die rond een speeltuig aan het gemeenschapscentrum lagen. Die werden later door een wandelaar terug gevonden aan de kerk van Engsbergen. Allicht had de dief schrik gekregen van de boze reacties op Facebook en dumpte hij of zij de tegels. In een van die tegels was al een gat gemaakt dat rond een paal moest passen. De dief was dus al bezig geweest met de plaatsing ervan.

Je kan ons artikel over die feiten hier lezen.

Maar ook de feiten die nu gebeurd zijn, deden zich eerder al eens voor in de buurt. In november 2020 werd het terrein van FC Lachers in Scherpenheuvel omgeploegd door allicht twee wagens. Ook daar waren diepe slipsporen getrokken. Het gaat in beide gevallen over terreinen die relatief afgelegen zijn.

Geef een reactie