Zeventigjarige Maria maakt ritje door Hageland in sidecar van motorfiets

Vanuit het WZC Sint-Augustinus in Diest kwam medio maart een opvallende oproep. Een van de bewoners, de zeventigjarige (!) Maria uit Kwaadmechelen, wilde graag eens een ritje maken in de sidecar van een motorfiets. De dame in kwestie was fit genoeg om zo’n tocht aan te kunnen. Ze had volgens het team van het WZC enkel wat hulp nodig bij het in- en uitstappen.

Maria had vroeger zelf met een motor gereden. Een Laverda! En ze was zelfs lid geweest van een motorclub.

Kort nadat het bericht op de sociale media werd gepost, moesten ze bij Sint-Augustinus al stevig op de rem gaan staan. Het bericht werd in geen tijd 676 keer gedeeld en zowat half motorrijdend Vlaanderen wilde de kwieke Maria wel een pleziertje gunnen.

Vandaag was het dan zover. Een ervaren piloot die ook deelneemt aan de Zonne-run in Laakdal, gleed het terrein van het home op. Maria en ergotherapeut bij Sint-Augustinus, Peter Deckers, stonden hem op te wachten. Peter hielp Maria in de sidecar maar hij mocht zelf ook mee voor een tochtje door het zonnige Hageland

Foto’s en film : credits Jenny Joris

Geef een reactie