Herinrichting Winkelwandelstraat in Diest start woensdag

De Stad Diest en Aquafin vernieuwen vanaf volgende woensdag de Winkelwandelstraat en de directe omgeving daarvan. Er komen nieuwe nutsleidingen en rioleringen. De straten krijgen een nieuw wegdek en de inkleding zal gebeuren met het oog op een prettige winkelervaring. Er komen onder meer bloembakken met kleine boompjes.

Uit metingen bleek vorig jaar dat de toestand van de riolering in deze buurt bijzonder slecht is. Die moet vervangen worden en die werken zijn aanleiding om ook de nutsleidingen te vernieuwen en de buurt een complete remake te geven.

Wat gebeurt er precies?
  • De nutsleidingen zoals gas, elektriciteit, water en telecom worden vernieuwd en/of aangepast. Bijkomend zal er ook gewerkt worden (enkel nutsleidingen) in de Suikerpotstraat en Koestraat (tussen Felix. Moonsstraat en Veemarkt).
  • De riolering wordt volledig vernieuwd, met een gescheiden stelsel voor afvalwater en regenwater.
  • De straten krijgen een nieuw wegdek en de inkleding zal gebeuren met het oog op een prettige winkelervaring.

Gefaseerde aanpak

Het project wordt opgesplitst in twee fasen om de hinder voor de winkels en bedrijven zoveel mogelijk te beperken. De winkels blijven tijdens de werken te voet bereikbaar.

Op 13 mei start de eerste fase in de zone Cabaretstraat – Schotelstraat – Scholenstraat – Halleplein. Eerst breekt hoofdaannemer Hens de wegbedekking op in de Cabaretstraat, Schotelstraat en Scholenstraat. Vervolgens start aannemer APK in opdracht van Fluvius, De Watergroep en Proximus met de aanleg van nieuwe nutsleidingen. Deze eerste fase loopt van 13 mei tot 14 september 2020.

Fase twee loopt van augustus 2020 tot 13 augustus 2021. In de Ketelstraat, Felix Moonsstraat, Guido Gezellestraat (deel) en Suikerpotstraat worden dezelfde werken in dezelfde fasering uitgevoerd. Tijdens deze fase is er een onderbreking van de werken in de maand januari 2021. Dat moet toelaten om de solden op een correcte manier te organiseren.

Woningen en winkels blijven bereikbaarheid

De woningen en de winkels blijven tijdens de werken bereikbaar. Dat is onder meer mogelijk door slechts de helft van de Winkelstraat tegelijk op te breken maar ook door kiezel te leggen die voor minder hinder moet zorgen. De aannemer zorgt waar nodig voor stevige loopbruggen met aan beide kanten een leuning. Bewoners met een bijzondere mobiliteitsproblematiek kunnen de hulp van de aannemer inroepen.

Geef een reactie