Stad Leuven organiseert groepsaankoop beschermingsmateriaal voor handelaars

Vandaag mogen de meeste winkels weer open maar daar kwam heel wat voorbereiding bij kijken. In Leuven hebben ze dat collectief aangepakt. Stad Leuven en Liefst Leuven vzw organiseerden een groepsaankoop van beschermingsmateriaal.

Samen naar een veilige heropening van de winkels

Stad Leuven en Liefst Leuven vzw organiseerden de groepsaankoop op vraag van de handelaars. Die brainstormden al een tijdje met de stad over veiligheid bij een eventuele heropstart. Samen met de handelaars koos Leuven ervoor om een vast pakket aan te bieden.

Eén pakket van bevat chirurgische mondmaskers met CE-certificaat, antiallergische Nitril-handschoenen, ontsmettingsspray en handreinigingsgel. Optioneel konden handelaars ook een plexiglas scherm bestellen, met onderaan ruimte om producten door te geven.

Tot en met 30 april konden handelaars hun bestellingen plaatsen, al naargelang van de grootte van hun zaak en de nood aan materiaal. 221 handelaars tekenden uiteindelijk in op de groepsaankoop. In totaal werden 301 pakketten beschermingsmateriaal en 182 plexiglas schermen besteld. Op vrijdag 8 mei hebben de handelaars hun bestelling opgehaald in het Sportcomplex van Kessel-Lo. Dat verliep gefaseerd, met aandacht voor social distancing.

Stad Leuven zorgt voor haar handelaars

De stad onderhandelde met een aantal leveranciers. Daardoor kon ze goede leveringstijden en prijzen garanderen aan de handelaars.

Veilig winkelen is en blijft een zorgvuldige balansoefening. Het stadsbestuur vraagt haar inwoners om ook hier het gezond verstand te gebruiken en om bij deze heropstart de geldende maatregelen steeds te respecteren: winkel alleen, respecteer de beperking van het aantal klanten per winkel, beperk je winkeltijd, draag als dat nodig is een mondmasker en houd altijd voldoende afstand van anderen. 

Geef een reactie