OH Leuven Women moet zaterdag winnen tegen Anderlecht om titelkansen te behouden

Volgende zaterdag 29 april om 13.30 uur speelt het damesteam van OH Leuven thuis tegen RSC Anderlecht Women. Die wedstrijd kan beslissend zijn voor wie kampioen wordt in de Scooore Super League, dat is de hoogste klasse in het damesvoetbal. Als RSC Anderlecht Women de wedstrijd wint, is de ploeg meteen ook zeker van de titel. De zware inspanningen die OH Leuven al enkele jaren deed om de hegemonie van Anderlecht in het vrouwenvoetbal te doorbreken, zouden dan opnieuw niet volstaan.

OH Leuven heeft de voorbije jaren stevig geïnvesteerd in de damesploeg. De spelerskern kreeg bij het begin van het seizoen 2022-2023 opnieuw een stevige kwaliteitsinjectie maar ook de staf is uitgebouwd op een hoog professioneel niveau.

OH Leuven kon onder meer spits en Red Flame Ella Van Kerkhoven losweken bij de grote concurrent RSC Anderlecht. Verder kwamen Shari Van Belle van Gent Ladies, middenveldster Nurija Van Schoonhoven van Twente en de jonge Nikée van Dijk van Heerenveen over naar Den Dreef. Ook de nationale doelvrouw Nicky Evrard kwam over van Gent Ladies maar haar verblijf zal slechts 1 jaar duren. Evrard tekende ondertussen een contract bij de Engelse topclub Chelsea. Leuven verloor ook wel sterkhouder en kapitein Lenie Onzia. Zij stopte als voetballer en kiest voor een carrière als coach.

Opvallend! Bij OH Leuven staan twee meisjes uit Bekkevoort tussen de lijnen: Jill Janssens en Ella Van Kerkhoven!

RSC Anderlecht Women met de beste papieren

Ondanks die investering in talent heeft Anderlecht de beste papieren om voor het vijfde jaar op rij de titel te pakken in de Super League. Dat is eigenlijk enigszins onverwacht. RSC Anderlecht moet momenteel spits Marie Minnaert en centrale verdediger Laura De Neve missen. Die twee zijn lange tijd out met een zware kniekwetsuur.

Bij winst van paars-wit is de titel alleszins al binnen.
Bij een gelijkspel blijft OH Leuven, met nog twee wedstrijden te gaan, op vier punten achterstand. Anderlecht moet nog naar Brugge en speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Gent. De kans dat ze geen enkele van die twee wedstrijden winnen is bijzonder klein.

OH Leuven moet zaterdag de wedstrijd dus winnen om een relatief realistische kans te behouden op de titel. Bij winst komen de Leuvense dames terug tot op 1 punt van de leider. OH Leuven moet nog naar Gent en sluit de competitie thuis af tegen Genk, dat echter alles op de beker zal zetten. Het kan in dat geval spannend blijven tot de laatste wedstrijd.

Wij maakten een lange reeks foto’s tijdens de vorige thuiswedstrijd van OH Leuven Women tegen RSC Anderlecht Women.

Geef een reactie