Schapen in Molenbeek-Wersbeek doodgebeten door hond en dus niet door wolf

Het was eerder vorig weekend al bekend gemaakt maar de gemeente Bekkevoort heeft het vandaag ook officieel bevestigd. De schapen die op vrijdag 3 april werden doorgebeten in Molenbeek-Wersbeek zijn het slachtoffer van dwalende honden en dus niet van een wolf. Dat blijkt uit een analyse van het DNA-staal door het Instituut voor Natuur en Bos. (INBO).

Volgens Jan Loos van Welkomwolf.be wordt België een soort wolvenkruispunt. In Vlaanderen werd wolf Naya vorig jaar allicht doodgeschoten, mogelijk samen met haar welpen. Wolf Roger werd een jaar eerder doodgereden. Er is echter nog een zwervende wolf in de provincie Antwerpen en het wolvenkoppel August en Noëlla, die in het noorden van Limburg rondzwerven.

In Wallonië liepen al twee wolven rond maar daar zijn er dit jaar nog vier bijgekomen. Jan Loos wijst er op dat die wolven uit verschillende gebieden komen, deels uit Frankrijk en Spanje en deels uit Oost-Europa. Daardoor versterken ze hun genen.

Geef een reactie