Dwars door het Hageland manche in rittenkoers Bingoal Cycling Cup?

Hoe de wielerkalender er gaat uitzien blijft koffiedik kijken. Als er dit jaar al een wielerkalender komt uiteraard. De UCI laat voorlopig de planning van wedstrijden op Worldtour niveau toe vanaf 1 augustus. Wedstrijden op het niveau er net onder kunnen vanaf 1 juli. Maar alles is afhankelijk van de evolutie en eventueel een nieuwe uitbraak van covid-19.

In dat niveau net onder de Worldtour zit onder meer de Bingoal Cycling Cup met Dwars door het Hageland. Organisator Nick Nuyens pakt nu uit met een innoverend idee. Hij wil de resterende manches van de Bingoal Cycling Cup bundelen tot een rittenkoers. Het gaat over Dwars door het Hageland, Schaal Sels, Koolskamp Koers en de Memorial Rik Van Steenbergen.

Nuyens wil die rittenkoers graag in juli of desnoods in augustus inplannen. Die planning kadert ook in een filosofie. Als de Worldtour start in augustus moeten renners zich kunnen voorbereiden op een lager niveau. De bundeling van deze vier koersen kan een ideale springplank zijn.

Nick Nuyens stelt wel voor om in te grijpen in de afstand. Momenteel draait die voor de vier koersen rond 200 kilometer. Dat wil hij verlagen naar 150 kilometer. Volgens de organisator zou de Belgische wielerbond gewonnen zijn voor het idee. Hij benadrukt echter dat gezondheid op de eerste plaats komt.

Geef een reactie