Rotonde Citadellaan met Nijverheidslaan krijgt derde rijstrook

Wegen en Verkeer start deze week werken aan de rotonde van de Citadellaan (R26) met de Nijverheidslaan in Diest. Die wordt omgevormd tot een rotonde met voorsorteerstroken, ook wel een ‘turborotonde’ genoemd. Bestuurders moeten, voor ze de rotonde oprijden, de juiste rijstrook kiezen. Daardoor verkleint het risico op weef- en snijconflicten op de rotonde. Het wegbeeld wordt veiliger en overzichtelijker voor fietsers en autobestuurders. 

De toekomstige rotonde

Wat houden de werken in?

Om de rotonde aan te kunnen leggen, zal een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer eerst de huidige ‘rammelstrook’ tegen de binnenkant van de rotonde opbreken. Er komt een derde rijstrook in beton. Zodra de drie rijstroken er liggen, worden de markeringen aangepast. 

De huidige ‘rammelstrook’ aan de binnenkant van de rotonde wordt opgebroken en er wordt een derde rijstrook aangelegd. (c) Google Maps

Timing en hinder

De werken duren in totaal ongeveer drie weken. Tijdens de werken blijft het verkeer op de rotonde steeds mogelijk. Eén rijstrook van de rotonde blijft steeds toegankelijk. Wel zijn er vertragingen aan de rotonde mogelijk. Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang. 

Geef een reactie