Boerenbond en Landelijke Gilden annuleren Dag van de Landbouw

Boerenbond en Landelijke Gilden annuleren de Dag van de Landbouw, die traditioneel op de derde zondag in september valt. Beide organisaties werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden.

De Dag van de Landbouw is het grootste jaarlijkse imago-event van de Vlaamse land- en tuinbouw. Een evenement van dergelijk formaat vraagt een maandenlange voorbereiding en kan niet op het laatste nippertje geannuleerd worden.

“We nemen deze beslissing met pijn in het hart”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden. “De Dag van de Landbouw staat garant voor geëngageerde bedrijfsleiders en hun gezin, die het beste van zichzelf geven om de tienduizenden bezoekers een ultieme landbouwbeleving te bezorgen.”

Het alternatief dat Boerenbond en Landelijke Gilden zullen optuigen, zal ook tijdens de derde zondag van september inzoomen op de landbouwsector en op de slagkracht, het ondernemerschap en de passie van de landbouwbedrijven zullen zetten.

Ook voor de bedrijfsgilden, KLJ, Ferm-afdelingen en Groene Kring is deze beslissing een fikse streep door de rekening. De huidige situatie en vooral de onzekerheid in welke situatie we ons in september zullen bevinden, laat de organisatoren geen andere keuze. 

2 comments

Geef een reactie