Wolf in Molenbeek-Wersbeek is doortrekkend jong dier volgens Welkom Wolf

In Molenbeek-Wersbeek kon een wakkere burger vanochtend een foto van een vluchtende wolf maken. De organisatie Welkom Wolf heeft ondertussen bevestigd dat het wel degelijk om een wolf gaat.

Volgens Welkom Wolf gaat het over een jonge zwerver die zijn ouderlijk roedel heeft verlaten en op zoek is naar een eigen leefgebied. Zulke dieren kunnen enorme afstanden afleggen. Wolven zijn volgens de organisatie volstrekt ongevaarlijk voor mensen. Je moet ze enkel met rust laten en ruimte geven.

Bij Welkom Wolf gaan ze ervan uit dat het dier niet in onze regio blijft rond hangen. Er is niet voldoende vrije ruimte in Vlaams-Brabant. De wolf heeft een rustige natuur nodig waar voldoende wilde prooien zoals ree en everzwijn voorkomen.

De organisatie raadt wel aan om alle kleinvee gedurende 24 uur wolfproof op te hokken. Onbeschermde schapen, geiten, alpaca’s, lama’s, wallaby’s en damherten zijn mogelijke prooien voor een jongvolwassen zwervende wolf.

Gisteren werd ook al een wolf gezien in Bierbeek.

Wie denkt de wolf gezien te hebben, mag zijn waarneming doorgeven aan het meldpunt van Welkom Wolf via 0495-32 53 30 (Jan Loos) of wolven@landschapvzw.be

One comment

  • briers ghislain

    Gaat welkom Wolf zijn verantwoordelijkheid opnemen voor het doodgebeten vee , en , het drama dat vroeg of laat zal gebeuren , het doodgebeten kind ? Of komt dan de onzin ” dit is geen natuurlijk gedrag voor een wolf ” of ” ich habe das nicht gewusst ” ?

Geef een reactie