Lym De Brouwer wordt algemeen directeur van woonmaatschappij Oost-Brabant Oost

Het kluwen aan sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Vlaanderen verdwijnt. Er komen 42 regionale woonmaatschappijen die alle expertise over sociaal wonen zullen bundelen. In Vlaams-Brabant Oost komen er drie centrale woonmaatschappijen die voorlopig de enigszins vreemde namen Oost-Brabant Midden, Oost-Brabant Oost en Oost-Brabant West hebben gekregen.

In Oost-Brabant Oost worden de activiteiten van liefst 18 gemeenten gebundeld: Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw. Dat betekent de facto ook dat de sociale huisvestingsmaatschappijen Diest Uitbreiding, Cnuz en SWaL zullen fuseren.

Die vervlechting moet afgerond zijn voor 30 juni 2023, snel dus! Ondertussen heeft de woonmaaatschappij Oost-Brabant Oost wel al een nieuwe algemeen directeur. Dat wordt Lym De Brouwer. Zij is momenteel algemeen directeur van SWaL, dat staat voor Sociaal Wonen arro Leuven. SWaL is een van de sociale huisvestingsmaatschappijen die betrokken is bij deze fusie. Lym De Brouwer is architect van opleiding.

Geef een reactie