Projectontwikkelaar koopt 4 grote winkelpanden en plant nieuwe groeipool in Hasseltsestraat

Er is in Diest veel te doen over leegstand en tijdens de gemeenteraad van maandag 27 februari liep de discussie daarover af en toe zeer hoog op. Maar achter sommige leegstaande panden bloeit ook een mooi maar onverwacht verhaal. Dat is bijvoorbeeld het geval met de vier grote winkelpanden die in de Hasseltsestraat vanaf Delhaize richting centrum naast mekaar staan.

Burgemeester Christophe De Graef pakte tijdens de zitting van de gemeenteraad verrassend uit met een verklaring dat vier grote leegstaande of bijna leegstaande panden tussen Delhaize en apotheker Sofie Adams in feite doelbewust leeg staan. De families die eigenaar zijn van die panden, hebben er bewust voor gekozen om hun eigendommen samen aan te bieden aan een projectontwikkelaar. Die verkoop is ondertussen afgerond. Om dat mogelijk te maken moesten de panden uiteraard vrij van huurders zijn.

De families hebben de beslissing om te verkopen blijkbaar genomen omdat de interesse voor grote vloeroppervlakten in het centrum afneemt en omdat tegelijkertijd de druk om de huurprijs te verlagen toeneemt.

De projectontwikkelaar die de panden gekocht heeft, zal er een compleet nieuwe site neerpoten. Hij is daarover in overleg met de diensten van stad Diest. Burgemeester De Graef liet uitschijnen dat die onderhandelingen misschien nog dit jaar kunnen afgerond worden. Wat momenteel een snel groeiende stadskanker leek te worden in het commerciële hart van de stad, lijkt dus op korte termijn te kunnen opleven als een nieuwe groeipool. Schuin tegenover deze site wordt in de loop van de volgende jaren ook al een nieuwe stadswijk gebouwd op de site van het huidige ziekenhuis en de parking ervan, die aan de Hasseltsestraat ligt. Het ziekenhuis verkast op termijn naar de nieuwbouw aan de Verversgracht en het gebouw wordt afgebroken.

Geef een reactie