Politie Demerdal arresteert bende Oost-Europeanen die verschillende winkeldiefstallen bekennen

Op woensdag 22 februari 2023 rond 14 uur merkte een kassierster van Lidl in Scherpenheuvel dat twee vrouwen, die haar kassa passeerden een aantal producten aanboden voor betaling maar ze hadden nog verschillende andere goederen in hun winkeltas zitten die ze niet op de band legden.

De winkelverantwoordelijke werd erbij gehaald en hij vond een aantal onbetaalde zakjes pistachenootjes in een tas van de dames. Er kwam een ploeg van politie Demerdal ter plaatse. Die voerden een fouille uit en ze vonden in de kledij van de verdachten nog verschillende dozen tandpasta.

De vrouwen, een 19-jarige Wit-Russische en een 35-jarige Oekraïense, werden ter plaatse gearresteerd. Bij het verlaten van de supermarkt werd de politie aangesproken door een 21-jarige man, die ook van Wit-Russische origine bleek te zijn. Hij gaf aan dat hij de vrouwen kende en hij beweerde de gestolen goederen te willen vergoeden. De man kon geen duidelijke uitleg geven over zijn band met de verdachten en hun reisweg. Daarom werd hij eveneens overgebracht naar het politiebureel. In de loop van de feiten merkte een verkeersploeg van de zone Demerdal een wagen met Poolse nummerplaten op aan het tankstation tegenover Lidl Scherpenheuvel. Zij controleerden het voertuig en vonden een groot aantal voedingswaren en cosmetica. De inzittenden, een man en een vrouw met de Wit-Russische nationaliteit, werden gearresteerd.

Bij haar verhoor bekende de 19-jarige verdachte niet alleen de feiten in de Lidl maar ook verschillende andere winkeldiefstallen die ze samen met de overige verdachten had gepleegd. Het parket heeft ondertussen een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens diefstal en bendevorming.

Bij de voorleiding erkenden de verdachten hun betrokkenheid bij de feiten, met uitzondering van de 21-jarige man. Zij werden allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst en zullen dinsdag 28 februari moeten verschijnen voor de raadkamer. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter. 

One comment

  • briers ghislain

    En voor de politiebeambten hun PV volledig uitgetikt hebben , beslist een debiel van justitie ofte substituut ( het enige dat gesubstituteert of vervangen is zijn waarschijnlijk de hersenkwabben van het gezond verstand ) , dat ze ” vrijgelaten worden in afwachting van ? Godot ? Maar voor een winkelier die zijn eigendom tegen een inbreker verdedigd , zijn ze wel streng en wakker !

Geef een reactie