Foto’s van fotoclub Lichtvast pimpen de muren van het stadhuis in Diest

Voor sommige hobbyisten had de pandemie ook positieve kantjes. Fotografen bijvoorbeeld. Lens monteren, camera aan de schouderband, wandelschoenen aan en stappen maar. Op sociaal verantwoorde afstand.
Bij Lichtvast, dat moet zowat de grootste fotoclub van de regio zijn, hadden ze er zelfs een thema aan gekoppeld. De campagne Stadszichten in Diest leverde honderden foto’s op van bekende en minder bekende plaatsen in normaal maar ook in minder evident profiel.

Om al dat materiaal ook een zinvolle bestemming te geven heeft de club ervoor gekozen om zo’n 350 van die foto’s aan het stadsbestuur van Diest te schenken. Ze maakten zelf een eerste selectie die digitaal werd doorgestuurd. In Diest hebben ze een groepje creatieve mensen een tweede selectie laten maken en uiteindelijk zijn er zo’n 65 werken uitgekozen. Die zijn afgedrukt, allemaal in zwart wit overigens, en ingekaderd. De foto’s werden ondertussen opgehangen in de gangen van het stadhuis. Voorzitter van Lichtvast Filip Beelen en de fotografen Daniël Corthout, David Vanthienen en Hannelore Beelen gingen samen al eens kijken met schepen van cultuur Geert Cluckers. Zij zagen dat het goed was.

Geef een reactie