Inwoners Middelkerke bezoeken bloesemfeesten in Glabbeek maar dat heeft ook een politiek accent

De verstandhouding tussen burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans en zijn collega van Middelkerke Jean-Marie Dedecker zijn al lange tijd uitstekend. De twee burgemeester zijn bij de founding fathers van Lijst Dedecker (LDD), een politieke beweging waarvoor ze allebei een parlementair mandaat hebben bekleed maar het is duidelijk dat ze het ook persoonlijk bijzonder goed met mekaar kunnen vinden.
In 2019 kwam er een verbroedering tussen beide gemeenten en sedertdien zijn Middelkerke en Glabbeek zustergemeenten. Deze wel zeer complexe gendersituatie bleef wat sluimeren tijdens de pandemie maar nu krijgt de samenwerking opnieuw een zuurstofinjectie.

In 2019 gingen een aantal inwoners van Glabbeek al eens op uitstap naar de Middelkerke. Op zondag 16 april gebeurt nu het tegenovergestelde. Omstreeks 10.15 wordt een delegatie uit Middelkerke in de fruitveiling ontvangen door het gemeentebestuur van Glabbeek. Daarmee is meteen de juiste toon gezet want het bezoek wordt gekaderd in het bloesemtoerisme dat volop in ontwikkeling is in het Hageland. Het gezelschap gaat de bloesems op verschillende locaties bekijken en na de middag doen de bezoekers mee aan het bloesemevent dat die dag in zaal Glazuur in Glabbeek plaats vindt.

Laten we wel wezen. De verbroedering/verzustering tussen beide gemeenten zal wel wat toeristische voordelen opleveren. Maar de signalen over een doorstart van LDD, de politieke partij van Jean-Marie Dedecker zijn dermate duidelijk dat ze ook niet meer ontkend worden door de betrokken politici. De feitelijke nummer twee bij LDD is Peter Reekmans. Die heeft eerder al laten verstaan dat hij een lijst voor de verkiezingen in Vlaams-Brabant in zijn hoofd heeft. Jean-Marie Dedecker van zijn kant, maakt al enige tijd openingen voor de politieke toekomst van zijn zoon Dimitri. Die heeft een eigen advocaten- en incassobureau en hij is gespecialiseerd in sportrecht. De kans dat LDD in 2024 terugkeert op het politieke forum is meer dan waarschijnlijk. In Vlaams-Brabant zal dat allicht onder leiding van de burgemeester van Glabbeek gebeuren.

Geef een reactie