Bibliotheek in Halen leent gezelschapsspelen uit en wil spelavonden organiseren

In de bibliotheek van Halen kan je voortaan niet alleen boeken uitlenen, maar ook spelletjes! Het team van de bib wil binnenkort nog een stapje verder gaan met de organisatie van spelavonden in een speciale context.

Het concept mikt op een breed publiek van alle leeftijden. Op dit moment ligt de klemtoon vooral op spelletjes voor de jeugd maar in de bib breiden ze het aanbod voor volwassen ook systematisch uit. Je kan spelletjes ontlenen waarbij logisch denken vereist is en die je dus alleen kan spelen maar er is uiteraard een breed aanbod aan spelletjes die je samen kan spelen.

Voor alle duidelijkheid, de bib evolueert niet naar een spelotheek. De bib leent dus geen speelgoed uit en ook geen puzzels. Het gaat echt alleen om gezelschapsspelletjes.

Je kan het actuele aanbod van zo’n 150-tal spelletjes online raadplegen op deze website: https://halen.bibliotheek.be/catalogus?q=gezelschapsspel.
Op die pagina opvolgen kan je volgen welke spelletjes beschikbaar zijn. Net zoals voor boeken kan je ook filters instellen bij je zoekactie, zodat je alle spelen voor een bepaalde leeftijd ineens kan zien. De uitleentermijn voor boeken en spelletjes zijn hetzelfde: maximum 4 weken en verlengbaar voor 4 extra weken, als niemand anders het reserveerde. Net zoals voor boeken kan je dat online doen maar het kan ook in de bib, via mail of telefonisch.

De bib is overigens nog steeds op zoek naar extra spelletjes, dus heb je zelf nog een leuk spel dat je graag wil doneren? Dan mag je dit altijd binnenbrengen tijdens de openingsuren van de bib! Zolang de spelletjes maar netjes en volledig zijn, liefst niet te oud en dus enkel gezelschapsspelletjes.

Burgemeester van Halen Erik Van Roelen kwam de uitleendienst voor spelletjes al even uitproberen en hij kreeg daarbij de hulp van de kindergemeenteraad. Volgens de burgemeester is het in deze vluchtige digitale tijd belangrijk om écht dingen samen te doen en samen te zijn, zowel voor kinderen als volwassenen. In Halen willen ze daar graag een boost aan geven door gezelschapsspellen voor iedereen toegankelijk te maken. 

Geef een reactie