Bestuurswissel moet voortbestaan Sinksenfeesten garanderen

Het bestuur van Ziekenzorg Animatie in Averbode zet al vele jaren een van de bekendste evenementen in de regio neer. Het begon ooit met de autoshow op het actuele terrein van De Vijvers. Het Sinksenweekend is ondertussen uitgegroeid tot een verbazend gevarieerde combinatie van activiteiten. Op vrijdagavond trekt Sporza-stem Carl Berteele het weekend op gang met zijn ondertussen befaamd geworden quiz. Daarna volgt een mix van sport, muziek en een van de grootste rommelmarkten in de omgeving.

Het grootste deel van de opbrengst van het Sinksenweekend gaat naar Samana Averbode, de rest gaat naar andere sociale doelen

Er zijn uiteraard sterke schouders nodig om zo’n programma te trekken en die schouders worden na al die jaren wel eens moe. Dat gebeurt ook in Averbode maar ze hebben daar op dat fenomeen geanticipeerd. De opvolging stond al enige tijd klaar. Vorige vrijdag gaf het bestuur van Ziekenzorg Animatie en voorzitter Mil Van der Auwera de fakkel door aan een nieuwe jonge generatie. Het vorige bestuur werd bedankt voor al die inspanningen met een korf vol lekkere spullen.

De opvolging moet garanderen dat het Sinksenweekend blijft bestaan en dat is alleen maar goed nieuws voor de senioren en de zieke mensen in het werkingsgebied van de vereniging.

De Sinksenfeesten vinden dit jaar plaats van 26 tot en met 29 mei

Geef een reactie