Sociaal tarief voor buitenschoolse kinderopvang in Scherpenheuvel-Zichem

De gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem keurde op 22 december 2022 een sociaal tarief in de buitenschoolse kinderopvang goed. Ouders en/of kinderen die beschikken over een attest van verhoogde tegemoetkoming, kunnen dit tarief vanaf nu aanvragen. Wie de aanvraag tijdig en volledig heeft afgerond, betaalt vanaf 1 januari 2023 slechts 50% van de ouderbijdrage.

Burgemeester Manu Claes, bevoegd voor kinderopvang vindt het belangrijk dat ook kwetsbare gezinnen gebruik kunnen maken van de buitenschoolse kinderopvang. Zeker in deze moeilijke tijden van gestegen energie- en voedselprijzen, waarbij het gezinsinkomen vooral voor de lagere inkomens steeds meer onder zware druk komt te staan. Met dit sociaal tarief wordt de financiële drempel voor deze gezinnen naar beneden gehaald.

Sociaal tarief aanvragen

Het sociaal tarief is geldig voor één jaar en moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden. Wie voor 9 februari 2023 het volledige aanvraagproces doorlopen heeft krijgt het sociaal tarief verrekend op de factuur van januari 2023. Voor alle aanvragen vanaf 10 februari 2023 wordt het sociaal tarief toegekend vanaf de daaropvolgende maand.

Meer info

Alle info over de berekening van het tarief, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je op www.scherpenheuvel-zichem.be/sociaal-tarief.

One comment

  • briers ghislain

    maar waar je met 2 hard werkt , en dus de grootste nood aan opvang hebt , en het meeste bijdraagt aan de maatschappij : de volle pot betalen . dus in de kou blijven staan .Of hopen op grootouders die kunnen en willen .

Geef een reactie