Yorbe Vertessen debuteert bij Union

Yorbe Vertessen, de 22 jarige voetballer die zijn carrière startte bij Rillaar Sport, debuteerde woensdagavond bij Union. Union is the new kid on the block in het topvoetbal. De Brusselaars wonnen de heenmatch van de halve finale in de Croky Cup met 1-0 tegen Antwerp.

Yorbe Vertessen werd geboren in Tienen. Hij startte als voetballer bij Rillaar Sport waar hij in 2006 door scouts van KVC Westerlo werd opgemerkt en getransfereerd. In 2009 pikte PSV Eindhoven hem in Westerlo op. Vorig seizoen leek Yorbe Vertessen zijn stekje in de eerste ploeg van PSV te kunnen afdwingen maar dit seizoen kwam hij veel minder aan de bak. PSV huurde ondertussen Anderlechtspits Fabio Silva en was bereid om Vertessen te laten vertrekken op huurbasis. Er was belangstelling bij Antwerp, Anderlecht en Union maar Vertessen koos snel voor Union.

Yorbe Vertessen ligt tot 2025 onder contract bij PSV en op Transfermarkt is zijn marktwaarde nog 4,5 miljoen euro. Union huurt de voetballer zes maanden en heeft blijkbaar geen aankoopoptie.

Union is in handen van de Britse miljardair Tony Bloom. Die werd steenrijk met pokeren en hij investeerde een deel van zijn fortuin in voetbalclubs. Naast Union is Bloom ook eigenaar van Brighton&Hove Albion. Daar speelde de Belgische international Leandro Trossard maar hij werd in januari getransfereerd naar competitieleider Arsenal.

Geef een reactie