KFC Diest haalt met Kanu een ex-topspeler van RSC Anderlecht in huis

Voetbalclub KFC Diest blijft verbazen op de transfermarkt. De warandeploeg haalde eerder tijdens de wintermercato al drie gereputeerde namen binnen maar vandaag maken ze de komst van een absolute ex-topspeler bekend. Rubenilson Dos Santos Da Rocha, beter bekend als Kanu, speelde tussen 2008 en 2013 een honderdtal wedstrijden met het eerste elftal van RSC Anderlecht. Hij werd twee keer kampioen en won de supercup met de Brusselse recordkampioen. In die periode werd hij een paar keren uitgeleend aan Cercle Brugge.

Anderlecht verkocht Kanu in 2013 voor liefst drie miljoen euro aan het Russische Terek Grozny! Hij speelde daarna nog voor onder meer Omonia Nicosia en KV Kortrijk. In 2019 passeerde de Braziliaanse aanvaller zes maanden bij Al-Raed uit Saoudi-Arabië en allicht ook langs de kassa. Kanu speelde vorig jaar bij Rupel-Boom en zat momenteel zonder club.

Dat is echter niet de enige gereputeerde naam die binnenkort aan de Warande het terrein zal oplopen. Eerder kondigde bet bestuur van KFC Diest al aan dat ook Paolo Sabak, Dogan Gölpek en Guus Hupperts in zwart en wit gaan voetballen.

Paolo Sabak is een jeugdproduct van KRC Genk waar hij in 2017 drie wedstrijden in de eerste ploeg werd gedropt. In twee van die matchen speelde hij ook effectief. In dat jaar transfereerde KRC Genk Sabak naar de Nederlandse eredivisieclub NEC Nijmegen. Daarna trok aanvallende middenvelder een paar jaar naar het Canadese FC Forge. KFC Diest haalde hem nu transfervrij weg bij Lokeren-Temse.

Dogan Gölpek is een Nederlandse Turk van 28 jaar. Hij speelde tot 2019 bij de Nederlandse eredivisieclub MVV Maastricht.
Dogan speelt sedert zijn 22ste in het 1ste Elftal van de Nederlandse eredivisieclub MVV Maastricht. Tussen 2019 en 2022 was Dogan actief bij verschillende clubs in de Turkse 1ste klasse. Diest haalt hem nu transfervrij weg bij Belisia Bilzen in de Belgische tweede afdeling.

Guus Hupperts ten slotte, is een dertigjarige Nederlandse flankaanvaller met een stevig curriculum. Hij speelde bij de Nederlandse eredivisieclubs Roda JC, AZ en Willem II. In die periode heeft hij een marktwaarde van 1 miljoen euro op Transfermarkt. Vanaf 2016 tot 2020 treedt hij aan in de Belgische hoogste afdeling bij KSC Lokeren. Lokeren transfereert hem in 2020 nog een jaar naar VVV Venlo. KFC Diest neemt hem nu transfervrij over van Groene Ster Heerlerheide in de Nederlandse 3de afdeling.

Het is KFC Diest dus menens om de plaats in de Belgische derde afdeling te verzekeren. De ploeg kon in drie maanden geen enkele wedstrijd winnen en zakte naar de laatste plaats in de rangschikking. De inspanningen blijken echter nu al te lonen. Vorig weekend won KFC Diest verrassend tegen de vijfde in de stand, KVK Wellen. Het eerste doelpunt was van nieuwkomer Guus Hupperts.

De warandeploeg heeft ook een nieuwe hoofdsponsor. De naam en het logo van Bima Supermarkt staat ondertussen op de truitjes

Geef een reactie