Betaalparking NMBS in Diest vanaf begin volgend jaar operationeel

De betaalparking van de NMBS naast het station van Diest is al een tijdje volledig klaar om in gebruik genomen te worden. Er staan digitale borden die aangeven hoeveel parkeerplaatsen er nog zijn, de betaalautomaten zijn geïnstalleerd en aan de in- en uitritten staan slagbomen. Die blijven voorlopig nog even open maar daar komt begin volgend jaar verandering in.

Woordvoerder van de NMBS Dimitri Temmerman bevestigt ons dat de betaalparking begin 2023 effectief in gebruik genomen wordt. De exacte startdatum ligt nog niet definitief vast maar de NMBS zal dat ruime tijd op voorhand duidelijk aankondigen. De vervoersmaatschappij onderhandelt momenteel nog met het stadsbestuur van Diest, onder meer over de tarieven. Zeker is dat treinreizigers zullen genieten van een voordeeltarief. Vergeleken met andere stationsparkings, zal dat tarief op 1,5 à 2 euro per dag komen, aldus Dimitri Temmerman.

De woordvoerder van NMBS verwijst dan naar de tarieven voor abonnementshouders. Ter vergelijking nemen we de tarieven van de NMBS-parking in Aarschot er even bij

  • Wie gewoon een treinticket koopt betaalt 1,24 euro per uur en maximaal 7,44 euro per dag voor de parking.
  • Treinreizigers met een abonnement van 1 maand betalen 36,80 euro per maand voor de parking tenzij je ook inwoner van Diest bent. In dat geval daalt het tarief naar 24,50 euro per maand.
  • Voor treinreigers met abonnementen van 3 maanden of een jaar worden de tarieven voor de parking nog wat goedkoper.
  • In Aarschot is de parking op weekdagen tussen 19 uur en 7 uur en tijdens de weekends gratis voor iedereen.

Ik steun Hola Hageland

Hola Hageland is en blijft gratis. Maar je kan ons wel steunen. Je kan hier een gift doen van 10 euro of een veelvoud van dat bedrag.. Bedankt alvast!

€ 10,00

One comment

Geef een reactie