Opening Cash punt veroorzaakt verdere verschraling van aanbod aan bankautomaten

Het centrum van Scherpenheuvel kreeg twee weken geleden een nieuw bankneutraal Cash punt. Dat is een initiatief van Batopin, een nieuw samenwerkingsverband van Belfius, ING, KBC en BNP Paribas Fortis.
In zo’n Cash punt kunnen de klanten van alle banken terecht voor geldafhalingen. De klanten van de vier grootbanken die het netwerk hebben opgericht, kunnen er ook terecht om hun saldo te raadplegen en om geld te storten. 

De opening van het Cash kantoor veroorzaakt echter een verdere verschraling van het aanbod aan bankautomaten. De erg druk gebruikte bankautomaat van Belfius op Mannenberg werd eerder al weg gehaald en nu kondigt de alwetende digitale assistent Kate van KBC aan dat ook de bankautomaten van de bank aan het kantoor op het Albertusplein nog deze maand verdwijnen. Het kantoor van KBC blijft overigens wel gewoon open en de openingsuren veranderen niet.

Kate is wel zo vriendelijk om de klanten van KBC te tonen waar ze voortaan wel nog cash geld uit de muur kunnen plukken. Die doorverwijzing is uiteraard niet zo verrassend. Het alternatief is het Cash punt op het Isabellaplein.

Geef een reactie